Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
13. 1. 2015,
11.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

poškodba operacija Bischofshofen padec denar

Torek, 13. 1. 2015, 11.43

8 let

Za nesrečnega ameriškega skakalca, ki še ostaja v Avstriji, zbirajo denar

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zadnja postojanka novoletne skakalne turneje je imela žalosten prizvok, saj sta jo grdo skupila Nick Fairall in Simon Ammann. Za Američana so začeli zbirati sredstva za drago zdravljenje.

Ameriški skakalec jo je v Bischofshofnu pred natanko tednom dni skupil že pri poskusnem skoku, nato moral na tekmi skočiti s povsem novimi smučmi in še enkrat na podoben način končal v snegu.

Le, da je bil v drugo pristanek strah vzbujajoč. Nick Fairall je bil sicer pri zavesti, vendar ni mogel premikati nog - tudi po operaciji prvega ledvenega vretenca, ki je takoj po padcu sledila v bližnji bolnišnici v Schwarzach, jih še ne more, a vsi upajo kakor tudi vedno pozitivni Fairall, da bo z nogama po rehabilitaciji vse v najlepšem redu.

Kot pravi Bine Norčič, slovenski trener v ameriški reprezentanci, bo Nick ostal v Avstriji vsaj še en teden, ob koncu tega tedna pa bodo zdravniki opravili preglede, ki bodo pokazali več o njegovem zdravju in rehabilitaciji: "V četrtek in petek ga bodo pregledali, sicer pa se razgibuje in leži na vodni postelji, da hrbtenica miruje. Zdravniki pravijo, da bo čas pokazal, kako in kaj. Je pa zelo pozitiven, kar je zelo dobrodošlo. Vsak si želi imeti v svojih vrstah športnika s takšnim razmišljanjem."

Ker bosta zdravljenje v Avstriji in tudi rehabilitacija zahtevala velik finančni vložek, so se v Združenih državah Amerike že odzvali in zanj začeli zbirati sredstva. Ocenjujejo, da bo Nick potreboval več kot 40 tisoč evrov. En del bosta pokrili tamkajšnja zveza in zavarovalnica, preostal pa bo padel na skakalca, zato je lepo videti takšen odziv javnosti. V ZDA je že postala praksa, da športniki denar za športne podvige zbirajo s pomočjo javnosti – to je med drugimi storila tudi naša smučarka Maruša Ferk –, zdaj pa so tudi za Fairalla sprožili akcijo. Cilj je zbrati nekaj več kot 20 tisoč evrov pomoči, danes pa je zbrani znesek že znašal 4.200 evrov. Vsi si lahko le želimo, da bo z Nickom vse v najlepšem redu.

Švicar Simon Ammmann je medtem že zapustil bolnišnico v Schwarzachu, kamor so ga prav tako pripeljali po padcu v Bischofshofnu, v katerem je utrpel hud pretres možganov.

Ne spreglejte