Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 1. 2012,
12.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

biatlon Teja Gregorin Darja Domračeva

Nedelja, 22. 1. 2012, 12.46

8 let

Za Gregorinovo usoden 20. strel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Najboljših 30 biatlonk v tej zimi se je pomerilo na tekmi s skupinskim štartom. Zmagala je Darja Domračeva, Teja Gregorin pa je z zgrešenim strelom na četrtem streljanju zasedla 10. mesto.

Slovenska biatlonka Teja Gregorin je na tekmi s skupinskim štartom v italijanski Anterselvi zasedla 10. mesto (+1:21,1/1). Zmagala je Belorusinja Darja Domračeva (35:03,6/0) pred Slovakinjo Anastazijo Kuzmino (+25,2/1) in Nemko Magdaleno Neuner (+32,1/2). Do zadnjega streljanja je kazalo, da se bosta za zmago pomerili Kuzmina in Neunerjeva, ki sta prva tri streljanja opravili 100-odstotno, a je prva zgrešila en strel, druga pa kar dva. To je s hitrim in brezhibnim streljanjem izkoristila Domračeva in si priborila novo zmago. Izredno izhodišče je imela na zadnjem streljanju tudi Gregorinova. Nekoliko je počakala za zandji, 20. strel, izstrelila naboj, vendar tarča ni padla. Pred prihodom na strelišče je bila sedma, po odhodu z njega pa ga je zapuščala skupaj z Norvežanko Toro Berger na desetem mestu, kjer je tudi zaključila tekmo.

"Poskušala sem se približati skupini, ki je bila pred nama, vendar je bila Tora premočna. S trenutno tekaško formo nisem mogla doseči več, pa tudi material ni bil najboljši. To ne gre na račun servisne ekipe, temveč opremljevalca, za katerega sem morda šele trinajsta ali štirinajsta tekmovalka in imajo druge prednost pri izboru pred menoj. Manjka mi tista pika na i, da bi se lahko enakovredno kosala z najboljšimi in pa grenak priokus zaradi zadnje zgrešene tarče. Mogoče bi bilo bolje, če bi takoj ustrelila in odšla skupaj s skupino tekmovalk pred seboj, tako pa sem jih lovila in ko sem jih ujela, mi je zmanjkalo moči, da bi jih lahko prehitela. Že po odhodu s strelišča sem si očitala to dejstvo. Kljub vsemu je deseterica nekaj s čimer sem v tem trenutku zadovoljna, Antholz pa ostaja moje priljubljeno tekmovališče,"je komentirala svoj nastop Teja Gregorin.

Ne spreglejte