Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 8. 2022,
17.14

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Zala Repe Kiara Sterle Matic Repnik Kaja Marič Matic Bradeško Jaša Zidar Klara Vindišar Kaja Zorč Lena Repinc svetovno prvenstvo Ruhpolding

Sobota, 27. 8. 2022, 17.14

1 leto, 8 mesecev

Ruhpolding, poletno SP v biatlonu

Vsi Slovenci na zasledovalno tekmo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Mladi slovenski biatlonci, poletno SP, Ruhpolding | Slovenska ekipa v Ruhpoldingu dokazuje, da je odlično pripravljena. | Foto SloSki

Slovenska ekipa v Ruhpoldingu dokazuje, da je odlično pripravljena.

Foto: SloSki

Mladi slovenski biatlonski upi v Ruhpoldingu na poletnem svetovnem prvenstvu še naprej navdušujejo. Na današnjem klasičnem sprintu se je vsem devetim uspelo prebiti na nedeljsko zasledovanje. V vetrovnem Ruhpoldingu je bil najboljši Jaša Zidar na 10. mestu.

Današnji spored v Ruhpoldingu so odprli mlajši člani. Odlično se je odrezala tudi slovenska trojica na startu: Jaša Zidar, Matic Bradeško in Matic Repnik.

Najboljšo predstavo je prikazal Zidar, ki se je v zahtevnih razmerah odlično znašel na strelišču. Z le enim zgrešenim strelom stoje, leže je zadel vse tarče, si je priboril odlično izhodišče za jutrišnje zasledovanje. Zasedel je 10. mesto in za zmagovalcem Jonasom Mareckom iz Češke zaostal minuto in 26 sekund.

Še en nastop na poletnem svetovnem prvenstvu sta si priborila tudi preostala slovenska tekmovalca. Repnik je bil 28. (1,1) z zaostankom 2:29,2, Matic Bradeško pa 41.(2,2) s + 3:09,4.

Sledil je nastop mlajših članic, v ognju pa je bilo kar šest slovenskih deklet. Znova se je najbolje odrezala svetovna podprvakinja iz super sprinta Lena Repinc. Ta je imela tokrat nekaj težav pri streljanju leže, saj je zgrešila tri tarče. Enkrat je morala v kazenski krog tudi na drugem postanku (stoje), z odličnim tekom pa si je priborila 15. mesto.

Zmagovalni oder je bil povsem nemško obarvan, najboljša pa je bila Selina Grotian, ki je Repinčevo prehitela za 2:09,5. Kiara Sterle je bila z zgolj enim zgrešenim strelom leže 20. z zaostankom 2:41,7. 28. je bila Klara Vindišar, ki je morala petkrat v kazenski krog (4,1), njen zaostanek na jutrišnji tekmi pa bo znašal +3:11,3. 

Tudi Kaja Marič na 32. mestu je morala petkrat v kazenski krog (3,2) +3:44,11. Dobro izhodišče imata tudi Kaja Zorč in Zala Repe, ki sta zasedli 35. in 36. mesto, boljša pa je bila Repetova.

Preberite še:

Lena Repinc, poletno SP, Ruhpolding22
Sportal Sanjski začetek SP za slovensko vrsto, Lena Repinc srebrna
Ne spreglejte