Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 10. 2024,
10.02

Osveženo pred

2 uri, 17 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,33

Natisni članek

Natisni članek

alpsko smučanje veleslalom Sölden Marcel Hirscher Marcel Hirscher Lucas Pinheiro Braathen

Ponedeljek, 28. 10. 2024, 10.02

2 uri, 17 minut

Vse je enkrat prvič: Lucas Pinheiro Braathen odplesal sambo na avstrijskem ledeniku #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,33
Lucas Pinheiro Braathen | Smučarski zvezdnik in ljubljenec deklet Lucas Pinheiro Braathen si je dal duška po uspešnem nastopu v Söldnu. | Foto Guliverimage

Smučarski zvezdnik in ljubljenec deklet Lucas Pinheiro Braathen si je dal duška po uspešnem nastopu v Söldnu.

Foto: Guliverimage

Norveški smučarski zvezdnik Lucas Pinheiro Braathen, ki se po letu premora vrača v beli cirkus, kjer bo po novem zastopal Brazilijo, je na uvodnem veleslalomu sezone poskrbel za šov na progi in v cilju. Ko je prismučal v cilj druge vožnje in z naskokom prevzel vodstvo (na koncu je osvojil visoko četrto mesto), se je prepustil čustvom in zaplesal sambo, značilni ples Brazilije, domovine njegove mame.

"Izjemno sem ponosen nase," v cilju kar ni mogel verjeti mladi smučarski zvezdnik Lucas Pinheiro Braathen, ki so ga med uspešno premiero v Söldnu spremljale številne navijačice, medtem ko so kričale in vihtele transparente z njegovim imenom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eurosport (@eurosport)

"Za to živim," je Braathen zapisal na Instagramu:

"Sploh ne morem opisati, koliko dela se skriva v ozadju. Koliko strahu. In potem sem imel priložnost zaplesati pred deset tisoč navijači. Izjemno sem hvaležen," je dejal 24-letni Braathen, ki se je nesebično veselil tudi izjemnega uspeha svojih rojakov, ki so zasedli prva tri mesta na uvodnem veleslalomu sezone.

Braathen se je veselil uspeha rojakov.  | Foto: Reuters Braathen se je veselil uspeha rojakov. Foto: Reuters Braathen je startal s številko 41 in po prvi vožnji zasedel 19. mesto, z 1.68 sekunde zaostanka za rojakom in poznejšim zmagovalcem Alexandrom Steenom Olsenom, v drugi pa je z najboljšo predstavo druge vožnje poskočil na visoko četrto mesto.

Za Norvežana, ki je lani le dva dni pred začetkom sezone v solzah napovedal konec kariere, ki jo je spodbudil konflikt med osebnim sponzorjem (Red Bullom) in Norveško smučarsko zvezo, je to izjemen začetek nove zgodbe. Odločitev, da prestopi pod okrilje Brazilije, domovine njegove matere, se je izkazala za več kot pravilno. Tukaj bo očitno imel bolj proste roke glede sponzorjev, že zdaj pa mu ponudb ne manjka.

Lucas Pinheiro Braathen | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage Po tekmovalni upokojitvi leta 2019 se je na smučarsko sceno vrnil tudi nekdaj najboljši smučar sveta Marcel Hirscher. Po novem bo smučal pod zastavo Nizozemske, od koder prihaja njegova mama. 35-letni Avstrijec, ki je za nastop v Söldnu prejel posebno povabilo, je po prvi vožnji zasedel 28. mesto, v drugi pa je napredoval na 23. mesto.

Preberite še:

Alexander Steen Olsen
Sportal Norveška prevlada, Kranjec na koncu šesti

 

Ne spreglejte