Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
21. 3. 2015,
18.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tina Maze Anna Fenninger Ana Drev

Sobota, 21. 3. 2015, 18.52

8 let

Veliki globus po veliki bitki vendarle znova v Avstrijo

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Anna Fenninger si je z zmago na zadnjem veleslalomu sezone v Meribelu v boju s Tino Maze priborila prvo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Najboljša slovenska alpska smučarka vseh časov Tina Maze je sezono 2014/15, morda zadnjo v dolgi in uspešni karieri, sklenila s tretjim mestom v veleslalomu. Vseeno je bilo to premalo, da bi ubranila prednost v skupnem seštevku svetovnega pokala. Z zmago, šesto v sezoni in štirinajsto v karieri, jo je namreč ugnala avstrijska tekmica Anna Fenninger. Razlika med prepričljivo najboljšima smučarkama sezone je na koncu znašala 22 točk.

Tina Maze: Zaslužila si je zmago

"Svojih nastopov v Meribelu si ne morem očitati. Nastopala sem dobro. Z malo sreče bi lahko na koncu tudi zmagala, toda Anna Fenninger je pokazala odlične živce. Zaslužila si je zmago," je po tekmi Avstrijki športno čestitala 31-letna Črnjanka. Vseeno je ponosna na sezono, v kateri je drugič v karieri postala druga smučarka svetovnega pokala, obenem pa na vrhuncu zime, na svetovnem prvenstvu v Beaver Creeku, osvojila dve zlati kolajni in eno srebrno. "Sezona je bila stresna in uspešna," je dejala Mazejeva.

Nove dimenzije športne drame

Obračun za veliki kristalni globus je sicer v Meribelu postregel s pravim dramaturškim presežkom. Po 148 dneh sezone in 31 preizkušnjah sta na zadnji tekmi o končni zmagovalki v neposrednem veleslalomskem dvoboju odločali svetovna in olimpijska prvakinja v veleslalomu. Po prvi vožnji sta bili celo na vodilnih mestih, ločilo pa ju je 27 stotink sekunde. V drugo je Fenningerjeva še dodatno pritisnila na plin, Mazejeva pa je predse spustila še Evo Mario Brem.

Do točk tudi Ana Drev

Petnajsto mesto, ki na finalnih tekmah še prinaša točke, pa je za las ujela Ana Drev. "Izmučena sem. Proga je bila zelo dolga, za nameček se je končala še s strmino. Vesela sem točk, to pa je tudi vse, kar sem pri svoji pripravljenosti sposobna pokazati," je po nastopu povedala Drevova, ki je sezono končala kot 23. v veleslalomskem seštevku.

Ne spreglejte