Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
15. 11. 2016,
10.01

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

Natisni članek

nordijsko svetovno prvenstvo koleno poškodba povratek Gregor Schlierenzauer

Torek, 15. 11. 2016, 10.01

6 let, 6 mesecev

Veliki Avstrijec se vrača: Prevca okoli novega leta ne bo preganjal

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

Foto: Sportida

Smučarski skoki bodo kmalu na delu pozdravili nekdaj najbolj vročega skakalca. Prvi zvezdnik naših severnih sosedov Gregor Schlierenzauer po rehabilitaciji kolena načrtuje vrnitev. Njegov osrednji cilj bo februarja prihodnje leto, ko bo nordijsko svetovno prvenstvo.

Kmalu bo minilo osem mesecev, ko je Gregor Schlierenzauer prestal operacijo kolena. Poškodbo križnih vezi je staknil na smučanju v Kanadi, nato ga je čakalo daljše okrevanje.

Prejšnji teden se je po desetih mesecih spet podal na skakalnico in v Hinzenbachu naredil nekaj skokov. Zdaj trenira z mladimi v Stamsu pod vodstvom trenerja Christopha Ctricknerja, spogleduje pa se tudi z vrnitvijo v svetovni pokal.

A ima misli bolj usmerjene proti Finski (Lahti), kjer bo konec februarja prihodnje leto nordijsko svetovno prvenstvo, pravi zmagovalec 53 tekem v svetovnem pokalu.

Za njim je celotna Avstrija

Veseli se vrnitve med najboljše skakalce. | Foto: Sportida Veseli se vrnitve med najboljše skakalce. Foto: Sportida Schlieri je zdaj spet lačen skokov, čeprav se je v času krize pred poškodbo veliko govorilo, da bi lahko tudi sklenil kariero.

Pri 26 letih je spet željan priti med najboljše. "V tem času sem našel čas zase in mir," je zadovoljen.

Prav tako je vesel, da za njim ne stoji le avstrijska smučarska zveza, ampak celotna Avstrija: "To mi daje veliko dodatne moči."

Glavni trener avstrijske reprezentance Heinz Kuttin ima vse potrebne informacije o pripravljenosti Tirolca in je zelo vesel, da rehabilitacija tako dobro napreduje.

"Njegova vrnitev je odlična informacija. Schlieri je zelo pomemben član našega moštva," pravi Kuttin.

Novoletna turneja ni njegov cilj, spogleduje se z Lahtijem

"Zadal sem si osebne cilje in trdo delam, da se vrnem." | Foto: Sportida "Zadal sem si osebne cilje in trdo delam, da se vrnem." Foto: Sportida Po takšnih poškodbah, kot jo je staknil Avstrijec, najbolj ključno vlogo odigra glava tekmovalca in tega se Avstrijec dobro zaveda: "Zadal sem si osebne cilje in trdo delam, da se vrnem."

Za vrnitev v svetovni pokal se spogleduje z Engelbergom, ki je zadnja postojanka pred novoletno turnejo - torej čez mesec dni. A vrhunskih rezultatov na turneji štirih skakalnic, ki sledi in na kateri bo naslov branil naš Peter Prevc, nima.

"Novoletna turneja ni moj cilj. Občutki mi govorijo, da prihaja prekmalu," razlaga Schlieri, ki se spogleduje z Lahtijem: "V miru bi se rad pripravil. Vsak dan trdo delam."

Ne spreglejte