Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
23. 2. 2016,
11.46

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Saša Brezovnik Meta Hrovat Aljaž Dvornik Miha Hrobat Štefan Hadalin Miha Verdnik Soči

Torek, 23. 2. 2016, 11.46

6 let, 6 mesecev

V Soči po tisto, česar Tina Maze ni nikoli osvojila

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Slovenske barve bodo na mladinskem svetovnem prvenstvu v smučarskem središču Rosa Hutor nad Sočijem branili Štefan Hadalin, Miha Hrobat, Aljaž Dvornik, Meta Hrovat, Desiree Aljec in Saša Brezovnik.

Prav na današnji dan so se leta 2014 v Sočiju končale za Slovenijo z naskokom najuspešnejše zimske olimpijske igre. S kar dvema zlatima olimpijskima kolajnama jih je zaznamovala tudi Tina Maze.

Dve leti pozneje bo Soči oziroma bližnje smučarsko središče Rosa Hutor na Rdeči poljani znova dihalo s tekmovalnimi pljuči. Med 25. 2. in 5. 3. bo namreč tam potekalo mladinsko svetovno prvenstvo v alpskem smučanju, na katerem bodo nastopili tudi Štefan Hadalin, Miha Hrobat, Aljaž Dvornik, Meta Hrovat, Desiree Aljec in Saša Brezovnik.

V slovenskem taboru ne skrivajo, da se želijo iz Rusije vrnitvi s kakšnim odličjem in tako obogatiti bogato zakladnico kolajn z MSP. Ob tem je zanimivo, da v to zbirko nobene kolajne ni prispevala Mazejeva. Najboljša slovenska alpska smučarka vseh časov je nastopila na štirih mladinskih svetovnih prvenstvih, a vselej ostala praznih rok, podobno kot nato tudi na svojih prvih treh članskih svetovnih prvenstvih in uvodnih dveh olimpijskih igrah.

Lani se je o kolajni šepetalo, letos pa …

Hadalin in Hrobat sta lani na MSP v Hafjellu navdušila s skupaj štirimi kolajnami. Visoko merita tudi tokrat. Svoje načrte ima tudi Aljaž Dvornik, član izjemno napredne in finančno stabilne družinske ekipe Dvornik transport. Omenjena druščina, katere skupni imenovalec je letnica rojstva 1995, je pred letom šepetala o kolajni, zdaj se o njej govori povsem javno.

"Storili bomo vse, da se v domovino vrnemo s kakšno kolajno. Na ta cilj smo osredotočeni," pravi vodja moškega terceta Miha Verdnik, sicer trener ekipe evropskega pokala, in dodaja: "Dejstvo je, da so fantje veliko bolje pripravljeni kot pred letom in da bodo imeli tudi ugodnejše štartno izhodišče. A tudi konkurenca ni spala. Fante torej čaka težko delo. Generacija tega MSP je zelo močna, saj se mnogi že dokazujejo tudi v svetovnem pokalu."

Verdnik ne skriva, da so lahko njegovi varovanci konkurenčni v vseh disciplinah. To velja predvsem za Hadalina, medtem ko se Hrobat osredotoča predvsem na obe hitri disciplini in kombinacijo, Dvornik pa ob tej še na obe tehnični disciplini.

Meta Hrovat z olimpijsko popotnico

Kolajno je v svoj načrt že pred sezono vpisal tudi vodja ženske ekipe evropskega pokala Rasto Ažnoh.

"Kako realen je ta cilj, bodo pokazale tekme. Trdim pa, da je treba pred tekmovalke postaviti visoke cilje. Ne smemo se zadovoljiti zgolj z nabiranjem izkušenj," pravi izkušeni koroški trener, ki ima v svoji ekipi izjemno nadarjeno, a komaj 17-letno dobitnico bronaste slalomske kolajne z nedavno končanih mladinskih olimpijskih iger Meto Hrovat, dve leti starejšo Desiree Aljec in 20-letno Brezovnikovo, ki se bo v Sočiju poslovila od mladinske konkurence.

"Hrovatova je prava tekmovalka, kar je dokazala tudi na tekmah evropskega pokala. Kljub vsemu je ne bom obremenjeval s previsokimi pričakovanji. Naj tekmuje! Brezovnikova je v drugačni vlogi. Zanjo je to zadnje prvenstvo. Lani je bila deveta, letos pa … Pokazati mora, iz kakšnega testa je. Desiree Aljec? Tudi nje ne bom obremenjeval z najvišjimi uvrstitvami. Zadovoljen bom, če bo pokazala svojo najvišjo raven," razmišlja Ažnoh, ki je imel sicer na seznamu tudi Tjašo Slokar, a ta, podobno kot v moški konkurenci Ven Florjančič, ne bo potovala v Rusijo. Oba bi namreč nastopila kot samoplačnika.

Ne spreglejte