Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
17. 2. 2015,
10.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Špela Rogelj skoki svetovno prvenstvo

Torek, 17. 2. 2015, 10.54

8 let

V najpomembnejšem trenutku se ji je odvalil kamen od srca

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Naša najboljša skakalka v tej zimi Špela Rogelj si je z zadnjim skokom na tekmi v Ljubnem dala najlepšo mogočo spodbudo pred bližajočim se svetovnim prvenstvom v Falunu.

Pri vsega 21 letih Špela Rogelj že velja za izkušeno skakalko na največjih tekmovanjih. Pred šestimi leti je že nastopila na svetovnem prvenstvu in bila v Libercu 30. V Oslu je bila nato čez dve leti 21., v Predazzu leta 2013 pa že 13. Če bo nadaljevala takšen trend dvigovanja rezultatov, se lahko v Falunu, kjer se bo v četrtek začelo prvenstvo, nadeja dobrega rezultata.

Osnova za takšno razmišljanje je letošnja odlična sezona, v kateri je zmagala na uvodu v Lillehamerju in bila trikrat tretja v Saporu, Zau in Hinzebachu.

Pretekli konec tedna so naše skakalke nastopale pred domačim občinstvom v Ljubnem, po velikem pritisku pa je Špela v soboto skočila do sedmega, dan pozneje pa do četrtega mesta. "Kar se mi je zgodilo v Ljubnem, ne želim, da se mi zgodi v Falunu. V soboto je bilo precej težko skakati. Težko sem šla na skakalnico. Čutila sem pritisk. Zame je bila to dobra šola. Spet sem se nekaj naučila iz lastnih napak. V nedeljo mi je bilo veliko lažje in sem tudi bolje skočila. Na prvenstvu bom skušala ostati mirna. Če bodo skoki dobra, bo tudi uvrstitev vrhunska," optimistično pravi Rogljeva.

"Medaljo si želi vsak, zlasti če si v takšnem položaju"

Simpatična skakalka je imela v drugi seriji nedeljske tekme celo najboljši dosežek, kar je najboljša mogoča popotnica pred današnjim odhodom na prvenstvo, kjer bodo dekleta v četrtek čakale kvalifikacije, v petek pa edina posamična preizkušnja: "Pri zadnjem skoku se mi je odvalil kamen od srca. Dokazala sem, da sem lahko zraven in jim lahko konkuriram. Sploh nisem vedela, da imam najboljši rezultat druge serije. Ta skok je dobra popotnica za Falun."

Tam pa ima jasno tudi sama visoke cilje, saj je trenutno četrta skakalka na svetu: "Medaljo si želi vsak, zlasti če si v takšnem položaju. Če bom med deset, bom zadovoljna, ne bom pa toliko, kot če bi bila med šest."

Med najboljše bo lahko skočila tudi v nedeljo, ko bo v Falunu tekma mešanih ekip. Glede na formo ženskega in moškega tabora bo tudi na tisti tekmi slovenska ekipa spadala med favorite za odličja. "Zelo si želim nastopiti na tekmi mešanih ekip. Dobro bom morala odskakati. Vem, da nam vsi napovedujejo visoko uvrstitev, vendar se ponavadi to ni dobro izšlo. Za dober rezultat bomo morali vsi dobro skakati," je še dejala Rogljeva, ki jo jutri, kot preostale skakalke, čaka prvi trening.

Ne spreglejte