V Kranjski Gori stopili skupaj za človeka, ki je pustil pečat (foto in video)

S podporo pravljične snežne kulise so v Kranjski Gori izvedli prvi Grubin memorial, veleslalomsko tekmo v spomin na pokojnega smučarja Draga Grubelnika.

1 / 7

Foto: Ana Kovač

2 / 7

Foto: Ana Kovač

3 / 7

Foto: Ana Kovač

4 / 7

Foto: Ana Kovač

5 / 7

Foto: Ana Kovač

6 / 7

Foto: Ana Kovač

7 / 7

Foto: Ana Kovač

Na dobrodelni smučarski dogodek, kjer zbirajo sredstva za Maksa, še ne petletnega sina pokojnega smučarja Draga Grubelnika, ki je pred tremi meseci tragično preminil v prometni nesreči, se je že v predprijavi prijavilo 150 smučarjev, skoraj sto se jih je tekmovalni ekipi pridružilo tik pred tekmo.

Veleslalomsko tekmo, ki je potekala ob ubrani spremljavi močnega sneženja, sta odprla Rene Mlekuž, eden od glavnih pobudnikov dobrodelne tekme, in Grubelnikov sin Maks, ki sta se po progi spustila skupaj.

V Kranjski Gori se je v čast svojemu prijatelju zbrala večina "Grubovih" smučarskih vrstnikov, od Jureta Koširja, prav tako pobudnika tekmovanja, ki je nadgradilo že tradicionalnega Kralja in Kraljico veleslaloma, Aleša Gorze, Mitje Valenčiča in Mitje Dragšiča, ta je najhitreje opravil s progo, cela generacija vražjih Slovenk, od Alenke Dovžan, ki se je po progi spustila s svojimi "sulicami", Špele Pretnar, Urške Hrovat, Mojce Suhadolc ter številnih drugih.

V čast "kaveljca s Pohorja", kot so Grubelnika imenovali nekateri smučarski prijatelji, se je po progi spustil tudi Tone Vogrinec, nekdanji direktor jugoslovanskih smučarskih reprezentanc, na Gorenjsko pa so množično romali tudi navijači Fan kluba Drago Grubelnik iz Ribnice na Pohorju, kjer 4. marca pripravljajo dobrodelno smučarsko tekmo v Grubelnikov spomin.

[video: 55714 / ]

Videoizjave Grubelnikovih prijateljev s hudomušnimi spomini na njihove skupne dogodivščine si boste na Sportalu lahko ogledali jutri dopoldne.

Na Grubinem memorialu zbirajo sredstva za Maksov sklad. To so načini, s katerimi lahko tudi vi pomagate malemu Maksu:

1. Z nastopom na Grubinem memorialu boste prispevali 10 ali 15 evrov. 2. Z SMS donacijo: pošljite ključno besedo MAKS5 na 1919 in prispevate pet evrov. 3. Z dobrodelnimi prispevki na Grubinem memorialu 4. Z nakazilom na TRR: Maks Grubelnik, Vodnikova 81, 1000 ljubljana, TRR: 02013 3221 240 615 s pripisom 'Humanitarni prispevek'. 5. S sodelovanjem na dražbi smučarskih dresov Lindsey Vonn in Tine Maze.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno