SiolNET. Sportal Zimski športi
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Kranjski Gori stopili skupaj za človeka, ki je pustil pečat (foto in video)

0

termometer

S podporo pravljične snežne kulise so v Kranjski Gori izvedli prvi Grubin memorial, veleslalomsko tekmo v spomin na pokojnega smučarja Draga Grubelnika.

Na dobrodelni smučarski dogodek, kjer zbirajo sredstva za Maksa, še ne petletnega sina pokojnega smučarja Draga Grubelnika, ki je pred tremi meseci tragično preminil v prometni nesreči, se je že v predprijavi prijavilo 150 smučarjev, skoraj sto se jih je tekmovalni ekipi pridružilo tik pred tekmo.

Veleslalomsko tekmo, ki je potekala ob ubrani spremljavi močnega sneženja, sta odprla Rene Mlekuž, eden od glavnih pobudnikov dobrodelne tekme, in Grubelnikov sin Maks, ki sta se po progi spustila skupaj.

V Kranjski Gori se je v čast svojemu prijatelju zbrala večina "Grubovih" smučarskih vrstnikov, od Jureta Koširja, prav tako pobudnika tekmovanja, ki je nadgradilo že tradicionalnega Kralja in Kraljico veleslaloma, Aleša Gorze, Mitje Valenčiča in Mitje Dragšiča, ta je najhitreje opravil s progo, cela generacija vražjih Slovenk, od Alenke Dovžan, ki se je po progi spustila s svojimi "sulicami", Špele Pretnar, Urške Hrovat, Mojce Suhadolc ter številnih drugih.

V čast "kaveljca s Pohorja", kot so Grubelnika imenovali nekateri smučarski prijatelji, se je po progi spustil tudi Tone Vogrinec, nekdanji direktor jugoslovanskih smučarskih reprezentanc, na Gorenjsko pa so množično romali tudi navijači Fan kluba Drago Grubelnik iz Ribnice na Pohorju, kjer 4. marca pripravljajo dobrodelno smučarsko tekmo v Grubelnikov spomin.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin