Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 2. 2016,
10.24

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Natisni članek

Kranjska Gora svetovni pokal Fis

Petek, 12. 2. 2016, 10.24

8 let, 5 mesecev

V Kranjski Gori kar tri tekme za svetovni pokal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0
Letošnji Pokal Vitranc se bo s tekmami začel dan prej kot običajno. Letos bodo na sporedu dve veleslalomski in ena slalomska preizkušnja.

Kranjskogorčani bodo namreč poleg standardnega programa v petek, 4. marca, izvedli še eno tekmo v veleslalomu za svetovni pokal v alpskem smučanju, s čimer bodo nadomestili odpadlo tekmo iz Garmisch-Partenkirchna.

Generalni sekretar Pokala Vitranc Srečko Medven je ob tem poudaril: "Dejstvo je, da nam Mednarodna smučarska zveza FIS zelo zaupa in nam je ponudila izvedbo odpadlega veleslaloma iz Garmisch-Partenkirchna. Dejansko velik problem je bil zapreti finančno konstrukcijo za to tekmo, na čemer smo zelo aktivno delali zadnjih nekaj dni. S pomočjo vseh deležnikov, ki v projektu sodelujejo, nam je to tudi uspelo. Nenazadnje pa so tudi kolegi iz Garmisch-Partenkirchna veseli, da bo tekmovanje ostalo v okviru Cluba 5, organizacije najboljših prirediteljev tekem v svetovnem pokalu v alpskem smučanju."

Organizatorji so se odločili, da bo petkov veleslalom brez vstopnine in že zdaj vabijo vse smučarske navdušence v Kranjsko Goro na ogled najboljših smučarskih asov te zime.

Ne spreglejte