SiolNET. Sportal Zimski športi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"V ekipi je bilo veliko napetosti, zdaj so se stvari umirile."

2

termometer

Anja Eržen že z nestrpnostjo pričakuje začetek biatlonske sezone, za katero upa, da bo precej uspešnejša kot lani, ko je bilo v slovenski ekipi veliko napetosti.

Slaba dva meseca pred začetkom svetovnega pokala v biatlonu, ki se bo že tradicionalno začel v Östersundu na Švedskem (prva tekma 28. novembra), je ena od mlajših članic slovenske reprezentance, Anja Eržen, optimistična. "Priprave gredo po načrtu, vsi smo že kar nekoliko nestrpni in komaj čakamo začetek sezone," pravi.

Prejšnjo sezono želi čim prej pozabiti

V svoji tretji sezoni med biatlonci si nekdanja smučarska tekačica zagotovo želi osvojiti tudi prve točke v svetovnem pokalu, konkretnih osebnih ciljev pa ne želi razkriti. "O pričakovanjih ne bom govorila, saj so se mi lani povsem razblinila," razmišlja Gorenjka, ki bo 26. oktobra praznovala 23. rojstni dan, in dodaja: "Lansko sezono bom poskušala čim prej pozabiti. Bila je namreč daleč, daleč od mojih pričakovanj glede na mojo prvo biatlonsko sezono. Glede na to, da je zdaj drug trener, da so stvari nekoliko drugačne in mi gre veliko bolje tudi pri streljanju, upam, da bo bolje."

In kaj je pravzaprav šlo narobe lani? "Zase lahko rečem predvsem, da se v ekipi nisem počutila tako dobro kot v prvi biatlonski sezoni. Mislim, da je to glavni vzrok, saj trenirali nismo nič manj, mogoče celo malenkost preveč. Ogromno sem bila bolna, ampak v ekipi je bilo veliko napetosti zaradi vsega, kar se je dogajalo, Kosijevega odhoda … Zdaj so se stvari spet postavile nazaj na tisto pravo raven."

Vesela je vrnitve Tomaša Kosa, tudi pomoči pri strelskem treningu

"Vrnil se je Kosi in mislim, da smo kar vsi veseli, da je spet v naši ekipi," je vesela vrnitve Tomaša Kosa na čelo reprezentance tekmovalka, ki je na torkovi predstavitvi reprezentanc pod okriljem Smučarske zveze Slovenije delovala nekoliko bolj samozavestno in zgovorno kot v prejšnjih sezonah. V pripravah na prihajajočo sezono se je posvečala predvsem izboljšavam strelske forme: "Letos sem opravila veliko več suhega streljanja, pridružil se nam je strokovnjak za streljanje, mislim, da se nam bo tudi pozimi zelo obrestovalo."

Sneg so slovenski biatlonci in biatlonke preverili prejšnji teden na avstrijskem ledeniku Dachstein, sicer pa se s prehodom s tekaških rolk na smuči ne obremenjujejo preveč, gre namreč že za uveljavljen sistem, na snegu so doma in posebnega privajanja niti ne potrebujejo. "Čakamo, da bo mogoče na Pokljuki še zapadel kakšen centimeter, sicer pa se bomo na sneg privajali v Skandinaviji," še pravi Erženova.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin