SiolNET. Sportal Zimski športi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tudi Alenka, Nika, Lea in Anamarija bodo iskale svojo priložnost

2

termometer

Poleg Katje Višnar so se na svetovno prvenstvo v Falun odpravile še Alenka Čebašek, Nika Razinger, Lea Einfalt in Anamarija Lampič.

Potem ko se je morala svetovnemu prvenstvu v Falunu odpovedati bronasta olimpijka Vesna Fabjan, bodo oči ljubiteljev smučarskega teka še toliko bolj uprte v naše mlade tekmovalke, ki iz leta v leto dokazujejo, da bi se lahko razvile v vrhunske tekmovalke.

Za 25-letno Alenko Čebašek bo Falun že tretje svetovno prvenstvo. Čebaškova je znana kot šprinterka, vendar pa je v zadnji sezoni nase večkrat opozorila tudi na tekmah v distancah, kjer pridno nabira točke svetovnega pokala. Že na začetku sezone je v Lillehmmerju na petkilometrski razdalji osvojila 14. mesto, v Oberstdorfu pa je bila v sklopu Tour de Skija v prologu dvanajsta. "Že vso sezono vidim, da kar dobro tekmujem, zato predvidevam, da bo tako tudi na svetovnem prvenstvu," je pred odhodom v Falun povedala tekmovalka z Bleda.

Nika Razinger lačna tekmovanj

Nika Razinger je po poklicu šprinterka. To kažejo tudi njeni rezultati, potem ko je na letošnji tekmi svetovnega pokala v Rybinsku dosegla 12. mesto. 21-letna Blejka pa je februarja nastopila na svetovnem prvenstvu do 23 let, kjer je v šprintu v klasični tehniki zasedla 13. mesto. Nika se zaveda, da bo v Falunu zgodba povsem drugačna. Čeprav v zadnjem času ni imela veliko časa za treniranje, na Švedsko odhaja optimistična. "Svetovno prvenstvo je za stopničko višje kot mladinsko. Konkurenca je večja, pričakovanja so velika in veselim se že tekmovanj. V zadnjem času sem več tekmovala in nisem veliko trenirala, a mislim, da sem dobro pripravljena," je povedala Razingarjeva.

Lea si želi nekaj več sreče

Lea Enifalt velja za eno najbolj talentiranih mladih tekmovalk pri nas. Tekmovalka iz Zbilj je letos nase prvič opozorila na svetovnem pokalu v Davosu, potem ko je na desetkilometrski razdalji osvojila 20. mesto in tako prvič v karieri osvojila točke svetovnega pokala. 20-letna tekmovalka pa se je izkazala tudi na tekmah v mlajših selekcijah. Lea si želi, da bo imela v Falunu nekaj več sreče. "Upam, da bom odtekla tako, kot znam, in da se mi bo vse izšlo. Zdi se mi, da sem še vedno dobro pripravljena. Upam, da bom imela malo več sreče kot na zadnjih tekmah."

Za Lampičevo bo to prvi nastop na svetovnem prvenstvu

Najmlajša članica slovenske reprezentance v smučarskih tekih je Anamarija Lampič. Za 19-letno tekmovalko bo to prvi nastop na največjih tekmovanjih. Vstopnico za svetovno prvenstvo v Falunu si je priborila z dobrim nastopom na tekmah svetovnega pokala v šprintu in na ekipni tekmi. "Zame bo to prvič, največ računam na šprint. Mislim pa, da sem dobro pripravljena in da bom odtekla tako, kot znam."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin