SiolNET. Sportal Zimski športi
1,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Trije avstrijski skakalci s posebnim statusom

1,20

termometer

 | Foto:

Michael Hayböck, Stefan Kraft in Gregor Schlierenzauer bodo imeli za prihodnjo sezono nekoliko drugačen status od preostalih avstrijskih skakalcev.

Pri avstrijski skakalni reprezentanci so razgrnili karte in razporedili skakalce v posamezne razrede.

Najvišji rang oziroma podporo bo imela trojica Michael Hayböck, Stefan Kraft in Gregor Schlierenzauer, ki so v nacionalni ekipi, kar pomeni, da bodo imeli nekoliko drugačen tretma od preostalih skakalcev.

Medtem ko velika prijatelja Hayböck in Kraft v pripravljalnem obdobju nimata nobenih težav in skrbi, se Schlieri ukvarja z rehabilitacijo kolena, potem ko so mu naredili rekonstrukcijo križnih vezi.

Zato pa so pri naših severnih sosedih naredili razliko v A-reprezentanci, ki je pred tem štela pet skakalcev, po novem pa deset.

Avstrijci so nekdaj veljali za strah in trepet vseh nacij, zdaj pa se razmerje moči nekoliko spreminja. V pretekli zimi so spremljali simultanko Petra Prevca, njihova najboljša skakalca pa sta bila v svetovnem pokalu prav Hayböck in Kraft, ki sta osvojila končno četrto in šesto mesto.

Med tremi skakalci ima najtežjo pot Schlierenzauer (desno), ki ima pred seboj rehabilitacijo operiranega kolena. | Foto: Med tremi skakalci ima najtežjo pot Schlierenzauer (desno), ki ima pred seboj rehabilitacijo operiranega kolena.

Na novoletni turneji je bil Hayböck recimo tretji, enak dosežek je uspel Kraftu na svetovnem prvenstvu v poletih na domačem Kulmu, kjer je bila avstrijska ekipa prav tako tretja.

Svetovni pokal je nazadnje osvojil njihov najboljši skakalcev vseh časov Schlierenzauer, ki je bil na vrhu v sezoni 2012/13, medtem ko so na prestižni turneji štirih skakalnic kraljevali vse od leta 2009 do 2015. Prav Prevc je letos prekinil njihovo tradicijo zmagovanja na nemško-avstrijski turneji.

Nacionalna ekipa

Michael Hayböck
Stefan Kraft
Gregor Schlierenzauer

 

A-reprezentanca

Clemens Aigner
Florian Altenburger
Philipp Aschenwald
Thomas Diethart
Manuel Fettner
Thomas Hofer
Andreas Kofler
Manuel Poppinger
Markus Schiffner
Wohlgenannt Ulrich 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 17
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin