Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
28. 3. 2017,
13.43

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,13

Natisni članek

Jernej Damjan Planica Planica olimpijske igre koleno Pjongčang 2018

Torek, 28. 3. 2017, 13.43

6 let, 7 mesecev

Trenutno ne želi slišati o skokih

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,13
Jernej Damjan | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Po vseh težavah, ki jih je imel v preteklem letu s poškodbami in operacijami, je slovenski skakalec Jernej Damjan le dobil pravi obliž na rano. Dvakrat operirano koleno je zdržalo, kar je zanj velika spodbuda za olimpijsko sezono. Na dopust odhaja na Tajsko, ki je postala njegov drugi dom.

Čez natanko dva meseca bo Jernej Damjan praznoval 34. rojstni dan in spada v karavani smučarskih skakalcev med izkušenejše. Sezona se zanj ni začela, kot si je zamislil. Oziroma se sploh ni, ker je imel oktobra drugo operacijo kolena v letu 2016.

Po prvi je imel kar nekaj težav, zato pa je po drugi dobil nasmešek na obrazu. Decembra je nato nastopil na državnem prvenstvu, preskočil prav vse A-reprezentante in si zagotovil mesto na novoletni turneji.

"Po dveh operacijah kolena moram biti z doseženim zelo zadovoljen"

V prihodnji sezoni bi rad spet naredil preskok k najboljšim. | Foto: Grega Valančič/Sportida V prihodnji sezoni bi rad spet naredil preskok k najboljšim. Foto: Grega Valančič/Sportida Vse odtlej je bil del karavane smučarskih skokov in le trikrat ostal brez točk, sicer pa redno polnil točkovno malho. Sukal se je okoli 20. mesta, najboljša uvrstitev pa je bila 13. mesto v Oberstdorfu na prenovljeni letalnici, na kateri bo prihodnje leto svetovno prvenstvo v poletih.

Čeprav si je želel, mu preskok povsem med najboljše ni uspel: "Vem, da so bili tisti skoki, ki sem jih delal v Planici, moji najboljši. Nato nisem znal to prenesti na druge skakalnice. Morda kdaj v kvalifikacijah, na tekmi pa mi ni uspelo. Po dveh operacijah kolena mi kaj drugega ne preostane, kot da sem s sezono zelo zadovoljen."

"Mesec dni ne želim razmišljati o skokih"

Skupaj z ženo Tayo in hčerko bodo odpotovali na dopust na Tajsko, kjer se odlično počutijo. | Foto: Vid Ponikvar Skupaj z ženo Tayo in hčerko bodo odpotovali na dopust na Tajsko, kjer se odlično počutijo. Foto: Vid Ponikvar Prihodnje leto bodo največji vrhunec sezone olimpijske igre v Pjongčangu. Če se bo uvrstil v ekipo, bodo to zanj že četrte v karieri. Premierno je nastopil v Torinu leta 2006, najboljšo uvrstitev pa dosegel v Sočiju 2014, ko je bil na manjši napravi deveti.

"Mesec dni ne želim slišati o skokih. Nič razmišljati. Po dopustu bom spet zagnal kolesja," Damjan za zdaj še ne želi govoriti o naslednji sezoni.

Z družino se bo na počitnice odpravil na vzhod. Odlično se počutijo na Tajskem, zato bodo tudi tokrat odpotovali tja: "Rad jo imam. Kot bi bila moj drugi dom."

Ne spreglejte