Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
16. 1. 2016,
19.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Marko Gracer

Sobota, 16. 1. 2016, 19.35

8 let

Trener slovenskih tekačev: Nismo zadovoljni

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Razočaranja nad sobotnimi rezultati ni mogel skriti prvi trener slovenske reprezentance Marko Gracer. Ta si je pred tekmo želel eno slovensko uvrstitev v finale.

Še najbližje temu cilju je bila pričakovano Vesna Fabjan, ki je pristala na nehvaležnem sedmem mestu, s tem pa tudi brez tako želenega velikega finala. "Nismo zadovoljni. Bili smo zreli za finale, ampak se žal ni poklopilo. Škoda," so bile uvodne besede slovenskega trenerja.

Bolj je bil zadovoljen z nastopom Anamarije Lampič, kaj se je dogajalo s Čebaškovo, ne ve. "Z nastopom Anamarije smo zelo zadovoljni, morda nekoliko manj z Alenko Čebašek. Ona že v kvalifikacijah ni bila prava. Kaj točno se je dogajalo, ne vemo. Žal nam je Nike (Razinger op. p.). Številka ena se je znova izkazala za "hendikep". Ista zgodba se je zgodila v Toblachu. Na to smo jo pripravljali, imeli smo veliko pogovorov, ampak zaenkrat še ne funkcionira. Je še tako mlada tekmovalka, da je težko pričakovati spremembo čez noč."

"Prejeli smo zelo veliko pohval in mislim, da je to prava pot."

Pri fantih je bil še najbližje nastopu v izločilnih bojih Janez Lampič, medtem ko je Miha Šimenc nastopil nekoliko pod pričakovanji. "Fantje so pokazali, da so zelo blizu. Morda jim bo uspelo prihodnjo sezono, če jim ne bo letos. Gotovo so zreli za točke svetovnega pokala, ker Miha (Šimenc op. p.) že cel mesec kaže, da je zelo blizu točkam. Mislim, da je tekmovalec, ki ga že dolgo nismo imeli pri moških. Upam, da bo kmalu prebil led."

Po besedah Gracerja se tekma ni veliko oglaševala v medijih, ampak se je kljub temu ob progi zbralo lepo število navijačev. "Upam, da bodo tekaške tekme v Planici ostale tudi v bodoče. Glede na odziv ostalih ekip, lahko pričakujemo kaj takega. Odvisno bo tudi, kakšni bodo interesi pri nas doma. Prejeli smo zelo veliko pohval in mislim, da je to prava pot."

V nedeljo tekmovalce čakajo še ekipne tekme. Gracer pri dekletih najbolj računa na postavo Vesna Fabjan/Alenka Čebašek, medtem ko pri fantih še ni povsem jasno, kakšne bodo postave. "Računamo na finalni preboj, kar pomeni med deset najboljših ekip."

Ne spreglejte