Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
26. 11. 2015,
16.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

tek na smučeh Vesna Fabjan Marko Gracer Anamarija Lampič Anamarija Lampič

Četrtek, 26. 11. 2015, 16.00

8 let

Anamarija Lampič zaradi težav s srcem odšla domov

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V petek se s šprintom v klasični tehniki začenja nova sezona svetovnega pokala v smučarskem teku. Nastopili pa bodo tudi slovenski tekmovalci, vendar tokrat brez Anamarije Lampič.

Svetovni pokal se že tradicionalno začenja v finski Ruki. Tekme bodo na sporedu ves konec tedna. Po petkovem klasičnem šprintu v soboto sledi desetkilometrska za ženske in 15-kilometrska preizkušnja za moške v prosti tehniki, v nedeljo bo klasična zasledovalna tekma. Od deklet bodo nastopile Vesna Fabjan, Nika Razinger, Lea Einfalt in Alenka Čebašek, medtem ko je morala Anamarija Lampič zaradi zdravstvenih težav odpotovati domov. Od fantov bo nastopil Miha Šimenc, zanj bo to prva tekma svetovnega pokala.

Težave s srcem

"V zadnjem trenutku smo izgubili Anamarijo Lampič. Odšla je domov, ker je imela težave s srcem in bo morala na pregled oziroma poseg. Za ostala dekleta lahko rečem, da so dobro pripravljena. Težko je karkoli napovedovati pred prvo tekmo, dokler ne bomo soočeni z vso konkurenco. Želimo si, da bomo skozi tekme formo še stopnjevali. Vse bo jasno v petek," nam je zaupal prvi trener slovenske reprezentance Marko Gracer.

Vesna bi bila lahko konkurenčna najboljšim

Velika neznanka ostaja tudi naša prva tekmovalka Vesna Fabjan, ki se vrača po lanskih težavah s srcem. Nazadnje je nastopila na pripravljenih tekmah na Švedskem. "Trenutno še ni na ravni, da bi vso tekmo odtekla vrhunsko. Ko bo enkrat prišla do svoje želene forme, bo nedvomno konkurenčna tudi najboljšim. V Bruksvallarni se je enakovredno kosala z najboljšimi švedskimi tekmovalkami, kar je vsekakor dobra napoved za naprej. Njene glavne tekme pridejo šele sredi decembra, v klasičnem šprintu ne more poseči v finale, vsekakor se lahko v petek uvrsti med prvo trideseterico," je povedal slovenski trener, ki računa, da bodo konec tedna dekleta nastopila na vseh preizkušnjah. V nedeljo je pod vprašajem le Vesna Fabjan, saj bo vse odvisno od njenega počutja.

Na štartu bo tudi mladi Miha Šimenc, za katerega bo to debi na tekmah najvišje ravni. "To je njegova prva tekma v svetovnem pokalu. Zanj bodo to predvsem dragocene izkušnje. Najbolj pomembno je, da se ne bo ustrašil tekme. Če bo tekel na takšni ravni, kot je na Švedskem, lahko doseže dober rezultat.

Sneg in dež

Vremenske razmere na Finskem trenutno niso najbolj rožnate, nič kaj bolje ne kaže v prihodnjih dneh. "Vreme je vetrovno in občasno med sneženjem tudi dežuje. Prav nič prijetno ni in tudi s pripravo smuči bi lahko imeli kar precej težav, glede na to, da se vreme vseskozi spreminja. V soboto naj bi bilo napovedanega še več dežja, v nedeljo pa bo znova spremenljivo," je še povedal Gracer.

Ne spreglejte