Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
18. 1. 2016,
11.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Planica Planica svetovni pokal Ola Vigen Hattestad Vesna Fabjan Marko Gracer

Ponedeljek, 18. 1. 2016, 11.25

8 let

Kralj šprinta navdušen nad Planico, "pela" je tudi motorna žaga (video)

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V nedeljo se je v Planici končala premierna tekma svetovnega pokala v Planici, kjer se je zbralo lepo število ljubiteljev smučarskega teka.

Planica je pod streho spravila prvo tekmovanje v svetovnem pokalu. Tekme se je udeležilo 150 tekmovalcev iz dvajsetih držav. Tekmovalce je oba tekmovalna dneva pozdravilo sonce, tako da se je Planica pokazala v najlepši mogoči luči.

Pomembni bodo interesi pri nas doma

Slovenski tekmovalci so v en glas zatrjevali, da gre za izjemno lep in sodoben center, sama proga pa velja za izredno specifično in težko. Glede na to, da je bilo vse skupaj tako, kot se spodobi za tekmo svetovnega pokala, so bili tudi preostali tekmovalci navdušeni nad Planico in konfiguracijo proge. Ta je namreč nekoliko drugačna od vseh preostalih. "Lepo bi bilo, če bi Planica postala stalnica na koledarju svetovnega pokala. Tega si vsekakor želim, tudi ko sama ne bom več tekmovala," je po sobotni tekmi razlagala Vesna Fabjan, trenutno najboljša slovenska tekačica na smučeh.

Zadovoljstva s prireditvijo ni skrival niti glavni trener slovenske reprezentance Marko Gracer. Tudi on si želi, da bi bila tekma svetovnega pokala še kdaj v Planici. "Upam, da bodo tekaške tekme v Planici ostale tudi v prihodnje. Glede na odziv preostalih ekip lahko pričakujemo kaj takega. To bo odvisno tudi od tega, kakšni bodo interesi pri nas doma. Prejeli smo zelo veliko pohval in mislim, da je to prava pot."

Kralj letošnjih šprintov bi se rad vrnil v Planico

V letošnji sezoni v šprintih prevladuje Federico Pellegrino. Italijan je v Planici letos dosegel svojo že četrto zmago v šprintu in je z veliko prednostjo prvi v skupnem seštevku svetovnega pokala v šprintih. Pellegrino je bil navdušen nad novim centrom. "Center v Planici je res fantastičen. Upam, da bodo tu tudi v prihodnje organizirane tekme svetovnega pokala, morda tudi svetovno prvenstvo. Povedali so mi, da je v nordijskem centru dvorana, kjer se da na snegu trenirati tudi poleti. Italija je blizu in prihodnje leto si želim priti sem na trening. Res mi je všeč ta center in lahko rečem samo, da je Planica naredila veliko delo za naš šport," ni skrival navdušenja 26-letni Italijan. V Planici je bil rezultatsko nekoliko manj uspešen aktualni olimpijski prvak v šprintu Ola Vigen Hattestad, saj je moral po napaki na zadnjem vzponu tekmovanje končati že v četrtfinalu. Spremljevalec slovenske tekmovalke Katje Višnar ni skrival navdušenja na Planico. "Že pred prihodom sem vedel, da je tukaj zelo lepo. Okolica je zelo lepa, nekoliko pa sem bil presenečen nad progo in njenimi vzponi. Sicer je na splošno to območje zelo lepo, prav tako je objekt zelo moderen. To je vsekakor pozitivno za naš šport," je povedal 33-letni Norvežan, ki ima dve zlati medalji s svetovnih prvenstev.

Za navijaško vzdušje so poskrbeli tudi francoski navijači, ki so svoje navijače podpirali kar z ročno žago.

Ne spreglejte