SiolNET. Sportal Zimski športi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Toplo vreme zagodlo Ljubnemu, ženski skoki se selijo v Planico

2

termometer

 | Foto:
Tradicionalna tekma svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske na Ljubnem ob Savinji, ki je letos na koledarju Mednarodne smučarske zveze 25. in 26. januarja, se seli v Planico.

Odločitev o tem, da bo prizorišče tekme svetovnega pokala Planica, ne pa Ljubno od Savinji, je potrdil predsednik organizacijskega komiteja Ljubno, Rajko Pintar. "Trenutno sem ravno v Planici, kjer je snega dovolj. Popoldan imamo ob 17. uri na Smučarski zvezi Slovenije sestanek organizacijskega odbora Ljubno, kjer bo padla končna odločitev o selitvi tekme. 99,9-odstotno lahko rečem, da bo tekma letos namesto na Ljubnem v Planici," je dejal Pintar.

"Včeraj smo imeli na Ljubnem hud dež, ki je pobral še tisti sneg, ki smo ga pripravili za tekmo. Vremenska napoved za prihodnjih deset dni je zelo neugodna in takšna, da se snega na Ljubnem ne bo moglo delati. V Planici pa je snega dovolj, zato bo OK Ljubno tekmo prestavil v dolino pod Ponce," je pojasnil Pintar.

Tekme na Ljubnem v smučarskem svetu slovijo – najprej so bile to sedem let tekme celinskega pokala, dvakrat do zdaj pa tudi že na najvišji ravni – kot najboljše preizkušnje v mednarodni karavani tako z organizacijskega vidika kot z vidika obiska in samega vzdušja, prireditelji pa obljubljajo, da tudi na nadomestnem prizorišču v Planici ne bo nič drugače.

Končna odločitev o selitvi zaradi pretoplega vremena bo padla popoldan.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin