Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
28. 12. 2015,
16.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Lienz Ana Drev Tina Weirather Katarina Lavtar

Ponedeljek, 28. 12. 2015, 16.10

8 let

Tina Weirather sporoča Ani Drev: Zmagaj v Mariboru!

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
"Ne, ne bom jokala. Verjamem, da to ni bila moja zadnja priložnost," je po zapravljenem vodstvu na veleslalomu v Lienzu dejala Ana Drev.

Ana Drev je v Lienzu ostala brez točk svetovnega pokala. To se ji še zdaleč ni pripetilo prvič. Navsezadnje je praznih rok ostala desetič na zadnjih sedemnajstih tekmah. A tokrat je imela na pladnju precej več kot zgolj točke. Po vrhunski predstavi na prvi progi je namreč prvič v karieri vodila. Poskus branjena vodilnega položaja pa se je končal že v prvi polovici drugega teka, ko je po napaki zdrsnila in ostala ter brez uvrstitve.

"Prvič v karieri sem vodila, a bila vseeno med obema nastopoma presenetljivo mirna. Rezultat prvega teka me je kljub najboljšem času nekoliko presenetil. A tudi to ni bil popoln nastop. Vedela pa sem, da me do končnega uspeha vodi le popoln napad. Razlike so bile zelo majhne, zgolj uvrstitev med deseterico me ne bi zadovoljila," je vtise poti od raja do pekla zbirala najbolj izkušena slovenska reprezentantka.

Od skorajšnje upokojitve do napada na zmago

"Odlično se počutim. Na treningih smučam zelo dobro, zato sem samozavestna. Nisem prepotentna, da bi napovedovala zmago, vseeno pa vem, da se lahko zavihtim visoko. Tokrat žal ni šlo. Kdaj bo? Ne vem. Sezona hitro teče, a je še ni konec," pripoveduje Drevova, ki se je sicer po pretekli sezoni zelo resno spogledovala s tekmovalno upokojitvijo. Vseeno je nato zbrala dovolj notranje motivacije. Zdaj ji ni žal. Na preostalih štirih veleslalomih sezone bo skušala obuditi občutke iz Lienza.

Nasvet tekmice: Zmagaj v Mariboru!

"Po takšnem razpletu seveda ne morem biti vesel. A tudi žalosten ne. Ana je dokazala, da se lahko spopade z najboljšimi. Tudi v drugo se je na progo podala zelo odločno. Ni se izšlo," je nastop vodilne po prvem teku komentiral trener slovenske ženske reprezentance Denis Šteharnik, ki je sicer zakoličil drugi veleslalom. Njegovo postavitev sta znali izkoristiti predvsem zmagovalka Lara Gut in drugouvrščena Tina Weirather, ki je po tekmi nekaj spodbudnih besed namenila tudi Drevovi. "Ni lahko voditi in se kot zadnji podati na progo. To vem iz lastnih izkušenj. Verjamem pa, da se bo Ana še znašla v podobnem položaju. To sem ji v cilju tudi povedala ter dodala, naj zmaga na domači tekmi v Mariboru," je dejala Weiratherjeva.

Solze Katarine Lavtar

Medtem ko je Drevova po zapravljeni priložnosti zgolj skomignila z rameni, pa je imela več težav pri soočanju z novim odstopom Katarina Lavtar, ki je napadala z 29. mesta po prvem nastopu, a zdrsnila na zadnji strmini druge proge. "Nisem želela taktizirati. Večji del drugega nastopa se mi je posrečil, nato pa pred ciljem naredila napako, zaradi katere sem zelo razočarana. Čutim namreč, da se raven mojega smučanja dviguje, a pravega rezultata ni," je črto pod svoj nastop potegnila Lavtarjeva, katere obraz so kmalu potem zalile solze.

Na slalomu slovenski tercet

Lavtarjeva bo novo priložnost za točke iskala na torkovem slalomu v Lienzu, na katerem bosta nastopili še Ana Bucik in Maruša Ferk, ki sta za rojakinje tokrat stiskali pesti v ciljni areni, a ob tem že pogledovali proti plesu med količki.

"Po četrtem mestu na kombinaciji smučam veliko bolj sproščeno in samozavestno. Vožnje na treningih vlivajo upanje, kar pa bo treba prenesti še na tekmo," zadnji nastop v letu pričakuje Ferkova, Bucikova pa dodaja: "Odlična predstava Drevove v prvem teku veleslaloma bo podžgala tudi nas. Moj cilj je sprva trideseterica, nato pa napad."

Ne spreglejte