Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
7. 5. 2015,
9.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tina Maze Jurij Žurej SZS

Četrtek, 7. 5. 2015, 9.51

8 let

Tina ostaja del slovenskega smučanja

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Zaradi umika Tine Maze smučarski proračun v prihodnji sezoni zanesljivo ne bo manjši," trdi direktor Smučarske zveze Slovenije Jurij Žurej.

"Tini smo iskreno hvaležni za vse, kar je storila za slovenski šport in posledično tudi Smučarsko zvezo Slovenije. Iskreno ji želimo, da leto, ki si ga je vzela, dobro izkoristi in uresniči svoje cilje. Stali ji bomo ob strani, obenem pa verjamem, da bomo našli modus operandi, ki bo omogočal nadaljnje sodelovanje, ali na smučarski ali povsem poslovni ravni. Naša komunikacija z njo in njeno ekipo je dobra, zato verjamem, da bomo skupaj tudi v prihodnje dosegali nove zmage. Lahko smo le srečni, da so v slovenskem smučanju ljudje, kakršna sta Tina Maze in Andrea Massi," je kmalu po tem, ko je najboljša slovenska smučarka razkrila svoje karte in naznanila vsaj enoletni umik, dejal direktor Smučarske zveze Slovenije Jurij Žurej.

Nove oblike sodelovanja

Odločitev Mazejeve za vodilne može SZS ni popolno presenečenje. Obenem tudi ni skrivnost, da si želijo tesnega sodelovanja tudi v letu "zamrznjenega" smučarskega statusa. "Tina ostaja del slovenskega smučanja. V kakšni obliki, bomo še videli. Verjamem, da se bomo kmalu o tem odkrito pogovorili, ob tem pa obdržali zgleden odnos, ki je zaznamoval vsaj zadnji dve leti," pravi Žurej, ki pa bolj tesno sodelovanje pričakuje z vodjo njene spremljevalne ekipe. Andrea Massi utegne namreč prevzeti vlogo smučarskega nadzornika v reprezentanci. Odločitev o tem, ali bo sprejel ponudbo, bo Goričan vodstvu SZS sporočil na začetku prihodnjega tedna, ko naj bi se zgradilo tudi ogrodje slovenske smučarske piramide.

Pokrovitelji ostajajo

Čeprav je Žurej v zadnjih letih večkrat poudaril, da je bila Tina velik magnet tudi za pokrovitelje zveze oziroma alpskih reprezentanc, pa vsaj v prvem letu ne pričakuje drastičnega proračunskega padca. Kot pravi, ima zveze z vsemi obstoječimi pokrovitelji alpskih disciplin že sklenjeno pogodbo tudi za novo sezono, na vidiku pa so celo novi sponzorski dogovori. "Tinin umik na sodelovanje z obstoječimi pokrovitelji nima vpliva. Potencialni novi partnerji pa so vedeli, da je obstajala možnost prekinitve ali celo konca kariere. Naloga SZS je zagotavljanje sredstev za vso reprezentanco. Ne skrivam pa, da je to občutno lažje, če je tako vrhunska smučarka aktivna. A moramo naprej," pravi Žurej.

Ne spreglejte