Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
30. 1. 2016,
7.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Tina Maze Zlata lisica

Sobota, 30. 1. 2016, 7.51

8 let

Tina Maze tega še ni počela

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Smučarska zvezdnica Tina Maze v tej sezoni svetovnega pokala počiva. Kariero je zamrznila za eno leto, smučke zamenjala za mikrofon, na Pohorju pa se lahko končno predaja sproščeni vlogi gledalke.

Danes veleslalom, v nedeljo slalom. Takšen je program tekmovanja na 52. Zlati lisici, ki bo po dolgem času potekalo brez Tine Maze. Ko je bila najuspešnejša alpska smučarka, kar se jih je kadarkoli rodilo v tem delu Evrope, še otrok, je dogajanje na Zlati lisici rada spremljala kot gledalka.

Veliki slovenski smučarski praznik ji je kmalu zlezel pod kožo, ljubezen je postala obojestranska. Ko se je prvič znašla med tekmovalkami na mariborski tekmi za svetovni pokal, je bila stara 15 let. Pridružila se je beli karavani in v njej vztrajala vse do lani, vmes pa se na tekmah Zlate lisice trikrat povzpela na najvišjo stopničko. Poskrbela je, da so nad Mariborom trikrat predvajali Zdravljico, in se zapisala v zgodovino slovenskega smučanja.

Mazejeva, najboljša slovenska športnica leta 2015, v tej sezoni počiva. Ne ve še, ali se bo vrnila ali ne. Odločitev o tem počasi zori, vmes pa si krajša čas z drugimi obveznostmi. Stik s smučanjem je ohranila, le da zdaj namesto smučk uporablja mikrofon. Občasna strokovna sodelavka televizijske mreže Eurosport komaj čaka finale svetovnega pokala, ko bo v St. Moritzu pred mikrofon vabila svetovno elito alpskega smučanja.

V Mariboru bo drugače, tu se lahko Mazejeva prvič v tem tisočletju predaja užitkom, ki jih ponuja vloga gledalca na Zlati lisici. Tina tega kot odrasla oseba še ni počela. V ciljnem izteku bo stiskala pesti za rojakinje, zlasti za Ano Drev, ki v tej sezoni smuča v življenjski formi in se je v veleslalomu že zavihtela na stopničke. Če bi bila danes najboljša, bi postala peta Slovenka, ki bi na tekmi za svetovni pokal v Mariboru premagala vse tekmice. Pridružila bi se Mateji Svet (tri zmage), Urški Hrovat (ena), Nataši Bokal (ena) in že omenjeni Tini, ki se bo tokrat prelevila v vlogo njene navijačice.

Ne spreglejte