Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
29. 1. 2018,
16.10

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,90

4

Natisni članek

Tina Maze Denis Šteharnik Ana Bucik svetovni pokal

Ponedeljek, 29. 1. 2018, 16.10

6 let, 2 meseca

Tina Maze slovenskemu taboru: Več in boljše testirajte ter trenirajte

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,90

4

Medtem ko iz slovenskega ženskega tabora prihajajo očitki na račun manj konkurenčne opreme, pa je nekdanja prva dama svetovnega pokala Tina Maze odločno stopila na stran švicarskega proizvajalca Stöcklija in se odločila za javno "pridigo".

Tina Maze je s Stöcklijem pisala smučarsko pravljico, zdaj piše še poslovno. | Foto: Sportida Tina Maze je s Stöcklijem pisala smučarsko pravljico, zdaj piše še poslovno. Foto: Sportida

Potem ko so v preteklem mesecu, resda z zavijanjem v celofan, kar nekaj nezadovoljstva z opremo pokazali v slovenski moški ekipi za hitri disciplini, je ob robu rezultatsko uspešnega konca tedna s kar dvema tekmovalkama na stopničkah za zmagovalke in še dvema uvrstitvama med najboljšo deseterico kritično o švicarskem proizvajalcu Stöckli spregovoril še Denis Šteharnik.

Prepričan je o tem, da so Head, Atomic in Rossignol korak pred preostalimi. "Če želimo storiti korak naprej, moramo imeti material, ki ga imajo najboljše tekmovalke. Prepričan sem o tem, da ga nimamo. Še več, težko ga bomo dobili. Na nekaterih terenih smo konkurenčni, na nekaterih pač ne," je dejal Šteharnik.

Denis Šteharnik kritično o smučeh. | Foto: Sportida Denis Šteharnik kritično o smučeh. Foto: Sportida

Oster odziv Tine Maze

Šteharnik je bil po nedeljskem slalomu kritičen tudi v izjavi za uradno spletno stran Smučarske zveze Slovenije, ki so jo povzeli številni mediji. Med drugim je dejal tudi, da so "nezadovoljni z materialom proizvajalca, na katerem smučamo, torej s slalomskimi smučmi".

Na njegove besede se je na socialnem omrežju Twitter odzvala Tina Maze, ki je prav na Stöcklijevih smučeh nanizala kopico zgodovinskih dosežkov, s švicarskim proizvajalcem pa sodeluje tudi po upokojitvi. "Za Stöckli je bil krasen konec tedna, trener pa takole čez material. Bo treba več in boljše testirati, trenirati, se prilagajati na nekaterih postavitvah ter včasih prej upoštevati kakšen Stöcklijev nasvet," je zapisala Mazejeva

"Ne iščem izgovorov."

"Na prvem mestu je tekmovalec. Vedno je bil in vedno bo. Ne iščem izgovorov. Je pa dejstvo, da želimo tisto, kar je najboljše za tekmovalke. To pa je tudi najboljša oprema," vztraja Šteharnik, prepričan o tem, da ima Nemka Viktoria Rebensburg, ki prav tako nastopa na Stöcklijevih smučeh, kakovostno veleslalomsko opremo. Bolj kritičen je do slalomskih smuči. "Trenutno Stöckli pri slalomu ni med najbolj konkurenčnimi. Mi pa smo pravzaprav edini v svetovnem pokalu na teh smučeh," poudarja šef slovenske ženske ekipe.

Ana Bucik: Osredotočena na smučanje

Veliko bolj spravljivo o Stöcklijevih smučeh in tudi spletnih iskricah med trenerjem Šteharnikom in Mazejevo govori najboljša slovenska slalomistka zadnjih let Ana Bucik. Priznava sicer, da je imela nekaj težav, a verjame, da je zdaj našla optimalno nastavitev, obenem pa ne želi komentirati konkurenčnih smuči, ker jih pač še ni preizkusila.

O komentarjih pa …"Težko je komentirati iz ozadja. Veliko smo testirali, kolikor se je pač dalo. Nekatere stvari so bile pozne, a ne vse po naši krivdi. Trudili smo se tako mi kot pri Stöckliju. Kar smo našli, bo dovolj dobro do konca sezone. Nato pa se bomo pogovarjali o tem, kako naprej," pravi Primorka, ki je v petek v kombinaciji prvič stopila na stopničke svetovnega pokala, medtem ko pa je v njeni paradni disciplini enomesečni niz slabših nastopov.

Ne spreglejte