Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 10. 2012,
14.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jurij Tepeš Katja Požun Kranj

Sobota, 6. 10. 2012, 14.17

8 let

Tepeš suvereno tudi v Kranju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Jurij Tepeš je zmagovalec tekme državnega prvenstva v smučarskih skokih na skakalnici pod Šmarjetno goro v Kranju. Drugo mesto za Jako Hvalo, tretje Robertu Hrgoti. Pri dekletih zmaga Katji Požun.

Jurij Tepeš, ki je poletno veliko nagrado končal kot drugi smučarski skakalec v skupnem seštevku poletne sezone, je v Kranju ubranil naslov prvaka pri članih. Skakalec Dolomitov je prepričljivo ubranil lanski naslov pred Jako Hvalo, ki se tretji je bil Robert Hrgota. Tik za stopničkami, na četrtem mestu, je pristal mlajši brat A-reprezentanta Petra Prevca, Cene Prevc.

Tepeš kljub težavam pri doskoku ubranil naslov

Tepeš je vodil že po prvi seriji, čeprav mu je ob doskoku odpelo smučko in če ne bi bil tako izkušen skakalec, ki je v trenutku znal ustrezno odreagirati, bi bržčas padel in se lahko tudi poškodoval. "To so tiste postranske težave pri skokih, a če dobro skočiš, je vseeno, kaj se zgodi. Huje bi bilo, če ne bi tako dobro odreagiral, saj sem kljub odpeti smučki nekako rešil doskok, drugače pa bi padel. Res si ne želimo kakšnih nepotrebnih poškodb, tako da sem vesel, da se je izteklo tako, kot se je, pa četudi bi bil zaradi tega danes slabši," je po uvodnem nastopu povedal novi - stari državni prvak.

V finalu je 23-letni skakalec še enkrat dobro skočil in ubranil lanski naslov. "Z današnjo tekmo sem lahko zelo zadovoljen, saj sem naredil dva zelo dobra skoka in to je bil moj cilj pred prvenstvom. Vedel sem, da bo naslov zelo težko ubraniti, saj je večina slovenske reprezentance ta čas zelo dobro pripravljena. Moj cilj je bila uvrstitev med prvih šest, tako da sem zadovoljen," je v smehu dejal Tepeš.

Glavni trener A-reprezentance Goran Janus nad izidom tekme ni bil presenečen: "Glede na to, kako se je današnja tekma odvijala, nekaj težav z vetrom je sicer bilo, a te niso bile odločilne, je po mojem vrstni red na koncu realen. Tako je bilo že vse poletje, tako da je Jurij upravičeno zmagal in mu seveda čestitam za naslov prvaka."

Tesna zmaga Katje Požun

V ženski konkurenci je nova prvakinja postala Katja Požun, ki je v razburljivem finalu zgolj za šest desetink točke ugnala lansko prvakinjo Emo Klinec, tretja je bila Ilirijanka Špela Rogelj. "Zelo sem vesela, da sem zmagala. Če sem iskrena, si nisem mislila, da mi bo uspelo, glede na metre, ampak so me očitno rešile sodniške točke, tako da sem res vesela za ta uspeh," je po zmagi povedala Požunova.

Ne spreglejte