Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
28. 2. 2014,
13.19

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

pokal Vitranc Kranjska Gora Mitja Valenčič veleslalom slalom Žan Kranjec Žan Kranjec

Petek, 28. 2. 2014, 13.19

7 let, 12 mesecev

Tekmo v Kranjski Gori lahko ogrozi le tropska vročina

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Kranjski Gori bo prihodnji konec tedna na sporedu 53. pokal Vitranc. Najboljši alpski smučarji sveta se bodo v soboto in nedeljo pomerili v veleslalomu in slalomu.

Zlata lisica je bila za kranjskogorske prireditelje tekem svetovnega pokala generalka, ''lažji trening'', kot so se izrazili. Prihodnji konec tedna pa prinaša pravi pokal Vitranc, že njegovo 53. izvedbo. Bojazni, da bi se tradicija smučarskih romanj v Podkoren končala, ni, saj so tekme zagotovljene do leta 2017. Ugodna pa je tudi vremenska napoved, tako da Vitranca gotovo ne bo doletela mariborska usoda.

Hvala lepa, vreme

Proga je v odličnem stanju, zatrjujejo prireditelji. Na njej je 40 centimetrov utrjene snežne podlage. V pomoč jim bodo še mrzle noči, ki bodo dale smučarski površino dodatno vzdržnost. ''Nevarnosti za odpoved tekme ni, razen če pride tropska vročina,'' se je pošalil Srečko Medven, generalni sekretar organizacijskega komiteja pokala Vitranc, ki mu je predstavnik Mednarodne smučarske zveze (FIS) verjel na besedo in proge sploh ni prišel na lastne oči preverit v Kranjsko Goro.

Zasedba na štartu bo ugledna kot ponavadi, saj v Podkoren prihajajo vsi dobitniki kolajn v tehničnih disciplinah z olimpijskih iger. Organizatorji ne bi imeli prav nič proti, če bi bil kdo od Slovencev smučarsko-rezultatsko bolj vroč, a takšna je pač trenutna stvarnost.

Dame so še posebej dobrodošle

V soboto, na dan žena, bodo imele vse dame brezplačen vstop na tekmo. Prav tako navijači, ki bodo pokazali več kot 60 centimetrov dolgo slovensko zastavo. Na pokalu Vitranc pričakujejo od 200 do 250 akreditiranih novinarjev, prenos v živo bo v 18 državah po Evropi, Aziji in Ameriki. Letošnja novost je optična povezava med štartom in ciljem, ki bo omogočila lažjo produkcijo televizijskega signala, želja za prihodnost pa sta dva dodatna štarta za primere slabih vremenskih razmer, tekem za evropski pokal ali tekem deklet.

In še prometni režim: zaradi precejšnjih količin snega so pripravili nekaj dodatnih parkirnih površin v Ratečah in Planici. Od tam bo organiziran avtobusni prevoz do prizorišča.

Ne spreglejte