Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 4. 2015,
21.24

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

SZS Planica Planica Rogla Pokljuka Kranj Smučarska zveza Slovenije

Torek, 21. 4. 2015, 21.24

8 let, 3 mesece

Tekaški svetovni pokal v Sloveniji ostaja vprašljiv

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Ljubljani se je sestal izvršni odbor Smučarske zveze Slovenije, kjer je bilo eno glavnih vprašanj izvedba svetovnega pokala smučarjev tekačev 15. in 16. januarja prihodnje leto.

Tekma je bila postavljena pod vprašaj, potem ko je od izvedbe na Rogli odstopil Unior. Tudi tokrat na seji ni bil sprejet sklep, da tekma v Sloveniji bo.

Planiška kandidatura odvisna od smučarskega teka

Osnovna želja na Smučarski zvezi Slovenije je, da bi tekmo izvedli v Planici, saj ne gre verjeti, da bi bila Planica uspešna z naslednjo kandidaturo na nordijsko svetovno prvenstvo, če bi SZS odpovedala tekaško prireditev. Slovenija je na zadnjem kongresu Fis lani v Barceloni kandidirala za SP, zaznamovana z blamažo na zadnjem kongresu v Koreji, odpovedjo univerzijade v Mariboru in izvedbo planiške skakalne tekme na manjši napravi in ne na obljubljeni velikanki.

Odpoved januarskih tekem bi bil nov udarec planiški kandidaturi.

Prvi mož slovenskih tekov Janez Vodičar ocenjuje, da bi tekma v najbolj varčni izvedbi glede na stroške preteklih tekem na Rogli stala najmanj 350 tisoč evrov.

Izvršni odbor zveze je na koncu ugotovil, da velja konsenz, da je tekmo treba izvesti, a obstaja nevarnost, da zveza tekme finančno ne bo mogla pokriti, zato je predsednik SZS Enzo Smrekar pred potrditvijo tekme zahteval, da se še enkrat natančno predstavijo stroški prireditve, načrt pridobivanja sredstev in ekipa, ki bo prireditev izpeljala. IO SZS bo o tekmi zato odločal naknadno, bržkone kar na dopisni seji.

"Če mislimo resno s svetovnim prvenstvom, moramo organizirati tekmo v smučarskih tekih. Seveda je drugo, kako se bomo tega lotili vsebinsko," je o problematiki selitve tekme v Planico, predvsem pa o odpovedi povedal nekdanji predsednik OKS Janez Kocijančič. Sklep, da bo Planica kandidirala za SP 2021, je IO sprejel že na eni od prejšnjih sej. Leto pred tem želi Planica tudi SP v poletih, kjer pa težav bržkone ne bo.

Če bodo sponzorji prekinili sodelovanje z zvezo, tudi s športniki ne bodo smeli sklepati pogodb

Na predlog predsednika zbora za skoke in nordijsko kombinacijo Ljuba Jasniča je IO SZS podprl tudi spremembo 13. člena o pravicah in dolžnostih tekmovalcev v skokih in kombinaciji na način, da bo ta svojim pokroviteljem za tri leta prepovedal sodelovati s posameznimi športniki, če bodo prekinili pogodbo z zvezo, razen če se jim bo o tem uspelo dogovoriti s SZS. Težava se je letos pojavila v skakalnem taboru, kjer je pokrovitelj spoznal, da lahko za manj denarja dobi posameznega tekmovalca. Temu je nasprotoval skakalec Jernej Damjan, ki meni, da bi bilo za vse vpletene boljše, če bi zvezi od nove pogodbe pač pripadal določen odstotek. Podprt je bil prvi predlog.

Predstavniki odbora so danes za novega člana potrdili tudi Iztoka Klančnika, ki je pred kratkim zasedel mesto predsednika zbora za alpsko smučanje. IO se je seznanil z večino poročil predstavnikov panog, pri čemer je bil tekmovalni uspeh v sezoni 2014/15 izjemen, edini z večjim finančnim primanjkljajem pa so alpinci.

Razsvetljava v Kranju, Vanessa Mae in biatlonski center na Pokljuki

IO se je seznanil tudi s koncem sage o gradnji razsvetljave na skakalnici v Kranju, kjer pa vsi pretekli grehi še niso dobili epiloga po pravni plati. Predsednik SZS Enzo Smrekar je člane seznanil tudi z dejstvom, ki ga je dobil od častnega razsodišča, da se ta v primeru prirejene tekme v korist Vanesse Mae za nastop na olimpijskih igrah v Sočiju ne more opredeliti do dejanj posameznika, ampak le do klubov. IO se z napisanim ni strinjal in predlagal ustrezno statutarno spremembo, ki bi v prihodnje jasneje definirala članstvo v SZS.

Počasi se urejajo tudi odnosi med biatlonci in SZS v povezavi s centrom na Pokljuki, kjer sta do zdaj sprti strani vendarle našli večino dogovorov za uspešno sodelovanje.

Ne spreglejte