Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 12. 2014,
19.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Teja Gregorin biatlon Pokljuka

Torek, 23. 12. 2014, 19.08

8 let

Teja Gregorin: Pokljuški konec tedna za čimprejšnjo pozabo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Najboljša slovenska biatlonka je letos na postajo svetovnega biatlonskega pokala na Pokljuki prišla z velikimi pričakovanji, zapustila pa jo je razočarana.

Bronasta olimpijka Teja Gregorin je že pred začetkom letošnje biatlonske sezone poudarjala, da bodo tekme svetovnega pokala na domači Pokljuki zanjo prvi vrhunec sezone. "Pokljuške stopničke mi v karieri še manjkajo," je dejala, a po prvi tretjini aktualne sezone tako tudi ostaja. Na letošnji Pokljuki se 34-letna Ihanka ni veselila. S 34., 25. in 27. mestom je bila daleč od uvrstitev, ki si jih je želela.

Na domačem prizorišču je hotela pustiti boljši vtis

"Pred domačim občinstvom sem hotela pustiti boljši vtis, a ga nisem, zato bo treba ves konec tedna čim prej pozabiti," je razočarano ugotavljala po koncu letošnjega biatlonskega spektakla na Rudnem polju. "Ne vem, kaj se je v bistvu dogajalo z menoj. Če bi vedela, bi povedala. Očitno sem v preveliki želji po tisti ničli, ki bi me pripeljala med prvih deset, namerila vsepovsod okoli, samo tja ne, kamor bi morala," je ocenila slab strelski nastop, s kar šestimi zgrešenimi streli, na nedeljskem skupinskem štartu.

"S tako formo res ni bilo užitek tekmovati"

Prav njene slabe strelske predstave so na Pokljuki presenetile, na prvih dveh postajah svetovnega pokala, v Östersundu in Hochfilznu, je bila prav v tem elementu najmočnejša. "Res je, sploh prva je bila čisto nad pričakovanji. Ne vem, mogoče je bila v podzavesti vendarle prisotna trema, čeprav je nisem čutila. Forma je šla tukaj navzdol, še sama ne vem, zakaj," je poskušala razložiti nepričakovan padec strelske forme. Zdaj pa se veseli krajšega prazničnega počitka: "Vesela sem, da je konec, zato ker pač ni take forme, kot sem si jo želela. Če bi bila ta na malce višji ravni, bi si želela takoj še naprej tekmovati. S tako formo pa res ni bilo užitka."

Pokljuške stopničke bo spet napadla prihodnjo zimo

Svetovni pokal se nadaljuje prihodnje leto, 7. januarja se bodo v nemškem Oberhofu spopadle ženske štafete. A v krajšem premoru za slovenske biatlonke in biatlonce ne bo veliko počitka. Na Pokljuko se bodo vrnili v teh dneh, na treninge pred nadaljevanjem sezone. "Poskušala bom obnoviti bazični trening in po novem letu poskušala dvigniti formo na malo višjo raven, kot je bila tukaj," še napoveduje Gregorinova, ki bo pokljuške stopničke spet napadala v prihodnji sezoni.

Nato pa smo jo malce razjezili z omenjanjem pokljuškega prekletstva: "Pa saj sem bila enkrat tukaj že šesta! Torej ne gre ravno za prekletstvo. Dobro, zadnji dve leti se res ni izšlo tako, kot sem hotela, a vselej se nam po željah niti ne more."

Najboljša slovenska biatlonka trenutno zaseda 16. mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala. Prvo tretjino sezone je ocenila takole: "Če združim vse tri postaje, lahko rečem, da so moji rezultati v nekem zelo dobrem povprečju. Pred domačimi tekmami sem bila v skupnem seštevku celo malo višje, kot sem pričakovala, Pokljuka pa me je kar malo potrla."

Ne spreglejte