SiolNET. Sportal Zimski športi
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Smučarski tek, 10 km (Dobbiaco)

Švedinja pred Norvežankama, najboljša Slovenka Lampičeva

0,08

termometer

Charlotte Kalla
Foto: Reuters

Švedinja Charlotte Kalla je zmagala na tekmi za svetovni pokal v smučarskem teku v italijanskem Dobbiacu in še povečala vodstvo v skupnem seštevku. Na 10 kilometrov prosto je za 5,8 sekunde premagala Norvežanko Ragnhild Hago, tretja je bila rojakinja slednje, Heidi Weng (+13,8 sekunde). Najboljša Slovenka je bila Anamarija Lampič na 35. mestu (+1:34,0).

Za najboljšo slovensko uvrstitev dneva je s 35. mestom poskrbela Anamarija Lampič. Na 45. mestu je končala Alenka Čebašek (+1:51,7), 49. je bila Manca Slabanja (2:05,2), 63. med 77 uvrščenimi pa je bila četrta slovenska reprezentantka Lea Einfalt (2:40,4).

Plačala je davek nekoliko hitrega starta

Anamarija Lampič je bila zelo blizu prvim letošnjih točkam na razdalji. Anamarija Lampič je bila zelo blizu prvim letošnjih točkam na razdalji. Foto: Sportida Lampičeva je skoraj poskrbela za prve letošnje slovenske točke na razdalji, izgubila pa jih je v drugi polovici proge. Začela je z zaostankom okrog 20 sekund na 22. mestu, na polovici preizkušnje je bila z zaostankom 36,7 sekunde na 23. mestu, do cilja pa je izgubljala preveč, da bi se veselila prvih letošnjih točk na razdalji. V območju dobitnic točk je začela tudi Čebaškova, ki je bila po dobrih dveh km na 29. mestu, na polovici proge pa že 38. z zaostankom 52 sekund.

"Z Ano sem govoril takoj po prihodu v cilj. Na koncu jo je preprosto zmanjkalo. Začela je suvereno, tudi sama se je odločila, da bo, dokler bo šlo, naredila največ, kar lahko. Do polovice je bilo to vsekakor videti zelo dobro. Na koncu je plačala davek nekoliko hitrega starta. Zadnje dva ali tri kilometre v tem trenutku še nismo sposobni preteči v istem ritmu kot preostalo progo in zaostanek se kopiči. Žal je do točk zmanjkalo le nekaj sekund, a tako je. Manca mi je povedala, da se danes ni počutila najbolje. A tu moramo vedeti, da je ona mlada tekmovalka. Gotovo je tudi želja po odličnem teku v Davosu naredila svoje, tekmovalka si želi še boljšega rezultata, kar je vsekakor pravilno, a na koncu plačaš tudi davek te želje," je povedal pomočnik glavnega trenerja slovenskih deklet Nejc Brodar.

Dodal je: "Alenka je tekmo začela zelo suvereno, podobno kot Ana, morda malce počasneje, na koncu pa se ji je prav tako zgodilo podobno in je popustila. Razloge za to moramo iskati v treningu, vemo, kje nam manjkajo nekatere stvari. Glede na začetek sezone smo naredili korak naprej, a do želenih rezultatov nam še manjka kakšna malenkost. Jutri je mogoče glede na zaostanke pridobiti kar nekaj mest.  Nato bomo čas do Tour de skija izkoristili za dober trening. V desetih dneh bomo trenirali na Pokljuki, kjer so dobri pogoji, in se malce tudi odpočili, nato pa šli na novoletno turnejo."

Kalla je še tri kilometre pred ciljem za tedaj vodilno Wengovo zaostajala za 4,4 sekunde. Wengova je v zadnjem delu popustila in je končala na tretjem mestu, na drugem mestu je končala Raghnhildova, Norveška pa je imela med prvo šesterico pet tekmovalk.

Rezultati, Dobiacco, 10 km prosto, ženske:


 1. Charlotte Kalla (Šve)             22:40,1
 2. Ragnhild Haga (Nor)              +    5,8
 3. Heidi Weng (Nor)                     13,8
 4. Astrid Uhrenholdt Jacobsen (Nor)     17,9
 5. Marit Björgen (Nor)                  22,6
 6. Ingvild Flugstad Östberg (Nor)       29,3
 7. Jessica Diggins (ZDA)                40,5
 8. Kerttu Niskanen (Fin)                43,5
 9. Sadie Bjornsen (ZDA)                 43,9
10. Anastazija Svedova (Rus)             46,1
...
35. Anamarija Lampič (Slo)             1:34,0
45. Alenka Čebašek (Slo)               1:51,7
49. Manca Slabanja (Slo)               2:05,2
63. Lea Einfalt (Slo)                  2:40,4

Skupni vrstni red:
 1. Charlotte Kalla (Šve)                 570 točk
 2. Heidi Weng (Nor)                      446
 3. Ragnhild Haga (Nor)                   435
 4. Ingvild Flugstad Östberg (Nor)        432
 5. Marit Björgen (Nor)                   393
 6. Stina Nilsson (Šve)                   330
 7. Krista Parmakoski (Fin)               302
 8. Jessica Diggins (ZDA)                 298
 9. Sadie Bjornsen (ZDA)                  289
10. Teresa Stadlober (Avt)                280
....
37. Katja Višnar (Slo)                     31
52. Anamarija Lampič (Slo)                 15
53. Vesna Fabjan (Slo)                     14
62. Alenka Čebašek (Slo)                    9

...

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin