SiolNET. Sportal Zimski športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Streljanje stoje usodno za Gregorinovo in Neunerjevo

3

termometer

Ženska biatlonska zasledovalna tekma v Avstriji se je razpletla podobno kot moška. Favoritka Magdalena Neuner je omagala v ciljem šprintu. Teja Gregorin je bila kot Jakov Fak 22.

Nemka Magdalena Neuner, ki je dobila petkov šprint, Rusinja Olga Zajceva in še ena Nemka Andrea Henkel so brez zgrešenega strela vodile po treh četrtinah ženske zasledovalne tekme v avstrijskem Hochfilznu. A se je vse obrnilo na glavo na zadnjem streljanju. Neunerjeva je zgrešila dve tarči, Zajceva in Henklova po eno, ujela pa jih je Belorusinja Darja Domračeva. V zadnja dva kilometra so Domračeva, Zajceva in Neunerjeva krenile druga ob drugi. V ciljnem šprintu je imela največ moči Belorusinja, Nemka pa je omagala in končala na zanjo skromnem tretjem mestu. Streljanje stoje je bilo usodno tudi za Tejo Gregorin, ki je bila na polovici tekme še 15., nato pa je s tremi nepokritimi tarčama nazadovala na končno 22. mesto (+2:53,1). Andreja Mali je bila od štarta nekonkurenčna in je zasedla 50. mesto (+5:56,1).

"Žal je bil to bolj povprečen nastop, saj se mi je zalomilo tako v teku kot tudi na strelišču. Nikakor ni bilo slabo, vendar pa so to moje trenutne uvrstitve in v teh dneh bom predvsem veliko delala na tem, da se do naslednjega tedna izboljšajo. Sigurno še nisem bila pripravljena optimalno, zato sem v teku raje popuščala pred streliščem in poskušala kar čim več zadeti. Poleti in jeseni smo zelo dobro trenirali, zato moram aktivirati rezerve in se pričeti redno uvrščati v deseterico," je po tekmi povedala Teja Gregorin.

Velepec: Treba bi bilo hitreje začeti

"Teja na progi ni dala dovolj od sebe in je tekla z rezervo. Zaradi izgubljenih priložnosti na prejšnjih tekmah, nima še pravega zaupanja vase. Treba bi bilo hitreje začeti in več tvegati v teku. Zasledovanje je tekma, kjer je potrebno ves čas prežati na konkurentke, se gibati v hitri skupini in na strelišču stoje ne puščati več kot ene nepokrite tarče. Ta trenutek je njena naloga, da se spet postavi na noge, po tem ko je zbolela v začetku tedna. Mora se spet dvigniti s površja in prav gotovo je ona lahko še eno od letošnjih presenečenj," je svojo varovanko ocenil Uroš Velepec.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin