Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 12. 2014,
12.30

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jakov Fak Jakov Fak Klemen Bauer

Nedelja, 14. 12. 2014, 12.30

8 let, 1 mesec

Stopničke Jakova Faka najlepše vabilo na pokljuške tekme

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Jakov Fak je na zasledovalni tekmi v Hochfilznu osvojil tretje mesto in na najboljši možen način povabil navijače na Pokljuko, ki bo biatlonsko karavano svetovnega pokala gostila prihodnji teden.

Zmagal je Francoz Martin Fourcade pred Nemcem Simonom Schemppom. Jakov Fak je bil do zadnjega streljanja celo v boju za zmago, nato pa moral v svoj edini kazenski krog. V boju za tretje mesto se je na zadnjem vzponu pred ciljem otresel Norvežana Johannesa Thingnesa Boeja, zmagovalca sprinta, in Rusa Antona Šipulina, ki so do takrat tekli v skupini, ki se je borila za najnižjo stopničko zmagovalnega odra.

Do točk je prišel tudi drugi slovenski biatlonec Klemen Bauer, ki je osvojil 36. mesto.

Jakov Fak: Moram se zahvaliti mami in očetu za tako dobre gene "Po tistem zgrešenem strelu nisem kaj dosti razmišljal, sem samo nadaljeval, kot sem moral. Zgodilo se je, ampak iz tega moraš narediti najbolje," je po tekmi povedal Fak, ki v skupnem seštevku svetovnega pokala zaseda odlično tretje mesto, o zadnjem vzponu, kjer si je priboril stopničke pa je rekel: "Pravzaprav sem bil tam zelo utrujen, tako da se moram zahvaliti mami in očetu za tako dobre gene."

Glavni trener Uroš Velepec pa je o razburljivi preizkušnji dejal: "Mi smo seveda uživali v takšni tekmi. Lepo je, da imaš tekmovalca ves čas med prvimi. Bilo je seveda tudi stresno, saj so fantje v špici perfektni strelci in tekači in med takimi ne smeš delati napak. Upam sem, da bo Jakov med tistimi, ki bodo zadevali in se ne bodo ustrašili. Vse je naredil tako kot je treba, izvlekel je maksimum, saj strelsko prej ni bil tako siguren. Na koncu je bilo pa infarktno, veseli smo, da je v zadnjem krogu uspel prehiteti Norvežana in Rusa."

Naslednje tekme svetovnega pokala bo seveda gostila Pokljuka, ki bo ob izjemnih rezultatih naših biatloncev in biatlonk zagotovo lepo obiskana. V četrtek je na sporedu ženski šprint, v petek moški, v soboto bomo videli obe zasledovalni preizkušnji, v nedeljo pa prvič v sezoni tudi skupinska štarta.

Ne spreglejte