Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
19. 11. 2012,
10.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jurij Tepeš

Ponedeljek, 19. 11. 2012, 10.40

8 let

Stopničke? Če bom tako skakal, sem lahko le tretji od zadaj

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Do začetka nove sezone v skokih nas ločijo le še štirje dnevi. Naš najboljši v poletnem delu Jurij Tepeš je kljub nekoliko slabšim skokom v Ramsauu dobro razpoložen pred Lillehammerjem.

Poletni grand prix je Jurij Tepeš zaključil na izvrstnem drugem mestu. Prehod na nove drese mu ni povzročal nobenih težav in to je izkoristil. Zdaj si želi, da bi poletne občutke prenesel tudi v zimo. "Na dres sem se morda res najbolje navadil. Že od prvega skoka naprej nisem imel težav. Takoj sem začel dobivati prave občutke. To mi je dalo poleti prednost in samozavest pred drugimi. Vse je šlo po načrtih. Samo skakal sem. Karkoli sem naredil, mi je uspelo. To je tisto, kar vsak skakalec išče. Vem, da najboljši niso skakali večino tekem poleti in so se v tem času navadili na drese, tako da prednosti ne bo več," je poletno obdobje opisal Jurij.

Lani celo prvi po prvi seriji v Lillehammerju

Lani je bil v Lillehammerju na večji napravi deveti, kar je bila do tistega trenutka njegova najboljša uvrstitev v karieri v svetovnem pokalu. Nato je trikrat skočil še do osmega mesta. Zato je lahko pred uvodom v sezono na Norveškem optimističen, saj mu skakalnica ustreza: "Na manjši napravi sem izpadel v kvalifikacijah, na veliki pa sem dosegel najboljši zimski rezultat kariere. Velika skakalnica v Lillehamemrju mi ustreza. Vesel sem, da bomo še pred začetkom tam skakali. Rad bi dobil poletne občutke nazaj. Če jih dobim, me nič ne skrbi."

Na snežno podlago se je skupaj z reprezentančnimi kolegi pripravljal v Ramsauu, kjer je skakalnica nekoliko manjša, skoki pa Juriju v Avstriji niso najbolje uspevali. In ker je bila glava zaradi tega vroča, se je odločil za dodatni trening v Kranju: "Me je kar vrglo iz tira. V četrtek sem šel nato skakat v Kranj na plastiko, da sem dobil nazaj občutke. Hotel sem videti, če še znam. Nisem želel en teden le razmišljati. Zdaj sem miren pred tekmo. Ramsau mi že tako ali tako ne ustreza kot skakalnica. Raje imam večje."

Lani je bil v Lillehammerju celo prvi po prvi seriji, a nato pristal na devetem mestu. Če ne bi bilo nihanj, bi se lahko že v minuli sezoni kdaj uvrstil na stopničke. Bo letos prišel čas za to? "O stopničkah na razmišljam. Če bom skakal tako kot v Ramsauu, sem lahko kvečjemu tretji od zadaj (smeh, op. p). Najprej želim dobiti občutke iz poletja in potem naprej. Želja je, da se na večini tekem uvrščam med prvih 30. To je primarni cilj. Če bo kaj več, bo toliko bolje," je dejal Jurij, ki si še vedno želi, da bi skupaj s sestro Anjo nastopil na tekmi mešanih ekip na svetovnem prvenstvu v Predazzu in leto dni pozneje še na olimpijskih igrah v Sočiju. Na uvodu v sezono v Lillehammerju najverjetneje ne bo skakal na premierni tekmi svetovnega pokala, saj pravi, da so reprezentančni kolegi na manjši napravi v tem trenutku v boljši formi.

Ne spreglejte