Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
28. 2. 2013,
11.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Barbara Jezeršek Katja Višnar Vesna Fabjan Alenka Čebašek

Četrtek, 28. 2. 2013, 11.26

8 let

Štafetni tek za v pozabo, kraljice Norvežanke

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Z nastopom v ženski štafeti slovenske smučarske tekačice ne morejo biti zadovoljne, saj so tekle pod vsemi pričakovanji. Zlate in nezaustavljive Norvežanke so jih ujele celo za en krog.

V prvi predaji je tekla Barbara Jezeršek in pritekli Sloveniji 1:46 zaostanka, kar je bilo takrat dovolj le za 15. mesto. Povsem pa se je ponesrečil nastop Katji Višnar, ki je bila vidno razočarana po svojem teku. Izgubila je skoraj tri minute: "Zelo slabo sem tekla. Upala sem ,da bo bolje. Malo sem razmišljala, ali bi sploh štaratala ali ne. To zaradi težav z astmo. Odločila sem se, da grem, ker sem sicer za 5 km dobro pripravljena. Očitno je prišla bolezen, ki sem jo imela pred svetovnim prvenstvom, za mano. V prvem krogu sem se še približevala tekmovalki pred mano, nato pa tema. Videla sem, da je imela večina težave v drugem delu. Slabo je bilo. Nisem imela zraka. Bila je kriza. Težko greš čez njo. Razočarana sem. Sploh, ker sta bili za menoj še dve Slovenki na štartu."

Za njo je tekla Vesna Fabjan, ki pa ni imela več stika s tekmovalkami pred seboj, zato je bil tek zanjo težak: "Ekipno je bilo nastop bolj za v pozabo. Poskušala sem narediti čim več. Zaostanek je bil po dveh predajah že zelo velik. Šla sem na tekmo, kot da gre vse od začetka. Do zadnjega metra sem se borila. Dala sem vse od sebe. Za ekipo ni bilo dovolj. Ko enkrat izgubiš kontakt, sploh tisti viden, je težko. Težko je, ko si v drugem in gredo najboljše že iz tretje predaje naprej. Ne vem, kaj se je dogajalo v prvih dveh predajah, ker sem se pripravljala na svoj nastop. Bilo je kar težko."

Slovenija je bila ob nastopu Alenke Čebašek ujeta za en krog, zato tekme ni končala s tekom, ampak predčasno in osvojila skromno 14. mesto. Rezultat, ki meče temno luč na slovenske teke.

Prepričljive pa so bile tudi tokrat Norvežanke, ki niso imele prave konkurence. Poigrale so se s tekmicami, kot zadnja pa je v predaji tekla velika Marit Bjoergen, ki je prišla do tretje zlate medalje na tem prvenstvu, v žepu pa ima tudi eno srebrno. S svojimi predstavami si zasluži naziv kraljica nordijskega svetovnega prvenstva v Val di Fiemmeju.

Ne spreglejte