Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
8. 11. 2019,
9.17

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,77

Natisni članek

Sölden svetovni pokal Sofia Goggia

Petek, 8. 11. 2019, 9.17

4 leta, 5 mesecev

Sofia Goggia

Sreča v nesreči, 2. del: druga prometna nesreča olimpijske prvakinje

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,77
Sofia Goggia | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Italijanska alpska smučarka Sofia Goggia jo je v še drugi prometni nesreči v zadnjih sedmih mesecih odnesla brez poškodb. Sledi selitev v Severno Ameriko in priprava na novo sezono.

Malo pred selitvijo v Severno Ameriko je bila olimpijska prvakinja v smuku Sofia Goggia udeležena v avtocestno prometno nesrečo pri Brescii. Kot poročajo italijanski mediji, je prišlo do verižnega trka več vozil, a na srečo zapisov o hujših poškodbah ni. Nastala je le gmotna škoda in popoln prometni zamašek. Dan zatem je 26-letna smučarka iz Bergama že marljivo trenirala.

Za Goggio je bila to že druga letošnja prometna nesreča. Spomnimo, aprila je v pravem snežnem metežu zdrsnila s ceste in pristala na strehi kombija. Takrat so fotografije nesreče postale pravi spletni hit, na srečo pa jo je Italijanka tudi takrat odnesla brez poškodb.

Sofia Goggia | Foto: Reuters Foto: Reuters Severnoameriški izziv

Pičle tri stotinke sekunde so pred petnajstimi dnevi v Söldnu ločile Sofio od prvih točk v sezoni. V veleslalomu je sicer že petkrat stala na stopničkah, a je po poškodbi leta 2018 in vrnitvi v smučarsko karavano sile preusmerila predvsem v hitri disciplini, tako da je posledično na veleslalomski štartni listi zdrsnila zelo nizko. Vseeno ne skriva, da se želi tej disciplini vrniti med najboljše, obenem pa želi okrepiti svoj položaj v smuku in superveleslalomu.

V svoji karieri je sicer zbrala šest zmag in skupno 25 uvrstitev na oder za zmagovalke svetovnega pokala. Pohvali se lahko tudi s smukaškim globusom v sezoni 2017/18, tretjim mestom v skupnem seštevku svetovnega pokala leto pred tem, zlato olimpijsko kolajno v smuku in dvema kolajnama na svetovnih prvenstvih.

Takoj bi podpisala

Pred dobrim letom si je na pragu nove sezone zlomila gleženj. "Če bi mi januarja 2017 nekdo dejal, da bom osvojila smukaški globus in zlato kolajno na olimpijskih igrah v Pjongčangu, nato pa si zlomila mečnico, ne bi imela nič proti. Takoj bi podpisala," nam je o tem pripovedovala letošnjega januarja v Garmisch-Partenkirchnu, kjer se je vrnila v svetovni pokal. Vrnitev je bila izjemna. Na prvih štirih tekmah se je namreč kar štirikrat zavihtela na stopničke. Dobila je tudi smuk v Crans Montani, na svetovnem prvenstvu v Aareju pa je bila druga v superveleslalomu.

Sofia Goggia
Sportal "Globus in olimpijsko zlato, nato poškodba? Takoj podpišem!"
Sportal Če bo zmagovala, bo tudi Ilki dovolil, da ga našemi
Sportal Od "vojne" do velikega prijateljstva s Tino Maze
Sportal Ilka Štuhec: Globuse še vedno delijo, mar ne? #video
Ne spreglejte