Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Nedelja,
16. 10. 2016,
17.17

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

svetovni pokal Lindsey Vonn Sölden Anna Fenninger Anna Veith

Nedelja, 16. 10. 2016, 17.17

6 let, 6 mesecev

Zvezdniški osip: Sölden tudi brez Anne Veith in Aksla Lunda Svindala

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Po Lindsey Vonn je nastop na uvodnem veleslalomu sezone, ki ga bo že čez en teden gostil ledenik Rettenbach nad Söldnom, odpovedala še Anna Veith, nekdanja dvakratna zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala.

Anna Veith se je po poškodbi vrnila na smuči, a še ni nared za tekmovanja. | Foto: Sportida Anna Veith se je po poškodbi vrnila na smuči, a še ni nared za tekmovanja. Foto: Sportida

Prihodnji petek bo minilo natančno eno leto od padca Anna Veith, tedaj še z dekliškim priimkom Fenninger, na treningu v Söldnu. Prav tam se bo v soboto začela nova sezona, a še brez omenjene dvakratne dobitnice velikega kristalnega globusa.

"Opazila sem, da moje smučanj po tako hudi poškodbi še ni na želeni ravni. Potrebujem več časa," svojim navijačem sporoča 27-letna smučarka s Solnograškega, ki je sicer sanirala poškodbo desnega kolena (strgani križna in stranska vez), a na treningih še ni prišla do ravni želenih tekmovalnih obremenitev.

Vrnitev v Severni Ameriki?

Z odpovedjo nastopa v Söldnu, kjer se bo sezona z ženskim veleslalomom začela prihodnjo soboto, si je dvakratna zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala ter aktualna olimpijska in svetovna prvakinja v superveleslalomu "kupila" več tednov dodatnega časa za pripravo na vrnitev.   

Že pred časom je dejala, da se želi vrniti na vrh, manj pomembna pa sta ji kraj in čas vrnitve. "Poslušala bom telo," je večkrat dejala zadnja velika tekmica Tine Maze. Ker v slalomu ne nastopa, je ne bomo videli niti na drugi tekmi sezone, sredi novembra v Leviju. Bolj realna pa je vrnitev na severnoameriški turneji na prelomu med novembrom in decembrom s tekmami v Killingtonu in Lake Louisu.

Lindsey Vonn in Aksel Lund Svindal: Sölden? Morda leta 2017. | Foto: Lindsey Vonn in Aksel Lund Svindal: Sölden? Morda leta 2017.

Zvezdniški osip: manjkal bo tudi Svindal

Poleg Veithove, ki je po aprilski poroki z nekdanjim deskarjem Manuelom Veithom opustila priimek Fenninger, je nastop v Söldnu danes odpovedal še en zvezdniški rekonvalescent – Aksel Lund Svindal. Tudi Norvežan, ki jo je skupil v Kitzbühlu, še ni pripravljen za vrnitev na tekmovalne obrate.

Začetek nove smučarske sezone, ki po zeleni luči snežnega kontrolorja Mednarodne smučarke zveze ni več ogrožen, bo tako prihodnji teden vidno osiromašen. Poleg omenjene dvojice na štartu ne bo niti ameriške zvezdnice Lindsey Vonn, njene rojakinje Julie Mancuso, odlične nemške veleslalomistke Viktorie Rebensburg in njene švedske tekmice Sare Hector.

Ne spreglejte