Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
14. 10. 2016,
10.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

1

Natisni članek

svetovni pokal Sölden Lindsey Vonn

Petek, 14. 10. 2016, 10.30

6 let, 6 mesecev

Zelena luč za Sölden, rdeča za Lindsey Vonn

Začetek sezone brez Lindsey Vonn

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

1

Ameriška alpska smučarka Lindsey Vonn se bo karavani svetovnega pokala, kot vse kaže, pridružila šele na severnoameriški turneji.

Lindsey Vonn bo še četrto zaporedno sezono izpustila veleslalom v Söldnu. | Foto: Lindsey Vonn bo še četrto zaporedno sezono izpustila veleslalom v Söldnu.

Lindsey Vonn v zadnjem tednu pleni nemalo medijske pozornosti, a v prvi vrsti zaradi promocije knjige in pikantnih fotografij. Še nekaj časa pa bo treba počakati, da se bo v medijih znova pojavila v tekmovalnem kontekstu. Namesto v Sölden, kjer se bo prihodnji teden z dvojnim veleslalomskim programom začela nova sezona svetovnega pokala, se bo namreč 32-letna športna zvezdnica odpravila v Teksas, kjer bo podpisovala knjige.

Vrnitev v Lake Louisu?

Večkratne zmagovalke skupnega seštevka svetovnega pokala, ki je zaradi poškodbe kolena preteklo sezono končala še pred velikim finalom in se nato poleti uspešno vrnila na sneg, ne gre pričakovati niti na štartu novembrskega slaloma v Leviju. Najbolj tehnično disciplino, v kateri je pred leti slavila dve zmagi, je namreč v tekmovalnem smislu opustila. Kot morebitno prizorišče vrnitve v svetovni pokal se tako ponuja Killington, novinec v koledarju pripravljena za dva smuka in superveleslalom v začetku decembra v Lake Louisu. Gre namreč za njeno najuspešnejše prizorišče, saj je tam slavila že kar 18 zmag.

Napad na rekord

Najboljša ameriška smučarka vseh časov ob tem ne skriva, da napad na veliki kristalni globus ni cilj sezone 2016/17. "Cilj so zmage," je dejala pred kratkim in dodala, da meri predvsem na rekord v številu zmag v svetovnem pokalu. Tega ima že vrsto let v lasti Šved na slovenskih smučeh Ingemar Stenmark, ki je zbral kar 86 uvrstitev na najvišjo stopničko. Do tega mejnika Vonnovi, ki bo nastopala še vsaj dve sezoni, manjka še deset zmag.

Zelena luč
Pri Mednarodni smučarski zvezi so medtem po opravljeni snežni kontroli v Söldnu tudi uradno prižgali zeleno luč za začetek sezone. Ženski in moški veleslalom (22. in 23. oktober) nista pod vprašajem, direktor svetovnega pokala Markus Mayr pa je po ogledu terena dejal, da so snežni pogoji boljši kot kadarkoli v tem desetletju.
 

 

Ne spreglejte