Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 9. 2024,
13.30

Osveženo pred

47 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Natisni članek

smuk alpsko smučanje Sofia Goggia

Ponedeljek, 9. 9. 2024, 13.30

47 minut

Alpsko smučanje

Sofia Goggia bo izpustila priprave na južni polobli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04
Sofia Goggia | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Italijanska smučarska zvezdnica Sofia Goggia, ki se je v začetku februarja hudo poškodovala, ne bo odšla trenirat na južno poloblo v Argentino. Kot so zapisali pri krovni italijanski zvezi, pa si 31-letna smučarka še vedno prizadeva za vrnitev na tekmovanja najvišje ravni že prihajajočo zimo.

"Sofia Goggia se ne bo udeležila treninga na argentinskem snegu Ushuaie, ki so se mu drugi člani ekipe pridružili že pred dnevi," so zapisali pri italijanski zvezi. "Odločila se je, da si bo dala odstraniti medicinske pripomočke, ki so ji jih namestili zdravniki 5. februarja, da bi pospešili celjenje po dvojnem zlomu desne noge golenice in kosti v gležnju. Okrevanje je potekalo odlično, tako da bo lahko Goggia že v prihodnjih dneh nadaljevala priprave za sezono svetovnega pokala 2024/25," so pri zvezi še zapisali v sporočilu za javnost.

Sofia Goggia je letos poleti že poskušala trenirati na snegu, vendar je po poročanju medijev čutila bolečino na stičnih točkah med smučarskim čevljem in operirano desno nogo. Olimpijska prvakinja v smuku 2018 in olimpijska podprvakinja 2022, štirikratna dobitnica malega smukaškega globusa (2018, 2021, 2022 in 2023), se je poškodovala na treningu veleslaloma.

Sezona 2024/25 se bo z veleslalomom tradicionalno začela 26. oktobra v Söldnu v Avstriji. Prvi zimski smuk je na koledarju sredi decembra v Beaver Creeku v ZDA.

Slovenski smukači
Sportal Smukači z zamudo le začeli južnoameriško avanturo

 

Ne spreglejte