Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 12. 2019,
23.20

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

2

Natisni članek

Ilka Štuhec Ilka Štuhec smuk

Petek, 6. 12. 2019, 23.20

4 leta, 4 mesece

Lake Louis, smuk (Ž)

Ilka prebila led, novo presenečenje olimpijske "dvoživke"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

2

Ilka Štuhec | Ilka Štuhec je ciljno črto prečkala kot 10., na koncu pa je osvojila 17. mesto. | Foto Getty Images

Ilka Štuhec je ciljno črto prečkala kot 10., na koncu pa je osvojila 17. mesto.

Foto: Getty Images

V kanadskem Lake Louisu se je danes začela nova sezona svetovnega pokala v smuku. Na prvi smukaški preizkušnji te zime je nastopila tudi Ilka Štuhec, ki je nastopila prvič po poškodbi kolena v lanski sezoni. Na prizorišču, kjer je pred tremi leti dosegla svoji prvi zmagi v svetovnem pokalu, je z nekoliko zadržano, a spodbudno vožnjo zasedla 17. mesto (+1,85). Na skrajšani progi se je najbolje sicer odrezala olimpijska prvakinja v superveleslalomu Čehinja Ester Ledecka, druga je bila Švicarka Corinne Suter (+0,35), tretja pa Avstrijka Stephanie Venier (+0,45).

Tekma v Lake Louisu se je zaradi težavnih vremenskih razmer in odstranjevanja novozapadlega snega začela uro kasneje, kot so prvotno načrtovali organizatorji, hkrati pa so smučarke zaradi neutrjene snežne površine tekmovale na skrajšani progi.

Edina Slovenka na štartu, Ilka Štuhec, se je s številko 13 odločno podala na progo, na prvem merjenju vmesnega časa je imela pred takrat vodilno Avstrijko Stephanie Venier 26 stotink sekunde prednosti, v prednosti pa je bila tudi na drugem merjenju vmesnega časa. V nadaljevanju je slovenska šampionka smučala bolj zadržano in si z manj tvegano vožnjo do konca pridelala sekundo in 40 stotink zaostanka, kar je takrat zadostovalo za deseto mesto. Do konca je izgubila še sedem mest.

"V bistvu se ne strinjam ravno najbolj, da je sedemnajsto mesto dobra uvrstitev, ker vem, česa sem sposobna. Danes nisem odsmučala tako, kot bi morala oziroma kot znam. Na dveh ključnih delih nisem bila dovolj napadalna, s tem sem izgubila hitrost. Vsekakor bom jutri to popravila. Vem, da lahko odsmučam bistveno boljše. Če bom sproščena, je možno marsikaj," je o svojem premiernem nastopu v sezoni in napovedih za naslednje tekme povedala Štuhčeva.

Ester Ledecka je sezono odprla s premierno zmago v svetovnem pokalu. | Foto: Getty Images Ester Ledecka je sezono odprla s premierno zmago v svetovnem pokalu. Foto: Getty Images

Prva Čehinja s smukaško zmago

Do premierne zmage v svetovnem pokalu je kar nekoliko presenetljivo prišla Čehinja Ester Ledecka, ki je lani postala olimpijska prvakinja tako v superveleslalomu kot v paralelnem slalomu v deskanju. Olimpijska "dvoživka" se je tako kot na olimpijskih igrah na progo podala kot 26. in prehitela vse tekmice. Do danes je bila njena najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu sedmo mesto v smuku iz Lake Louisa, ki ga je dosegla v sezoni 2017/18. Ledecka je Češki prismučala prvo zmago v smuku, hkrati pa je 24-letnica postala šele druga Čehinja z zmago v svetovnem pokalu, dve je dosegla še Šarka Strachova v slalomu.

V Kanadi bo jutri na sporedu še en smuk, v nedeljo pa smučarke čaka še superveleslalom.

Lake Louis, smuk, ženske

 

 

Ne spreglejte