Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 8. 2014,
15.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Vesna Fabjan

Petek, 29. 8. 2014, 15.30

8 let

Smučarski tekačici znižali zaostanek za norveško zvezdnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska reprezentanca v teku na smučeh po vrnitvi z desetdnevnih priprav na Norveškem nadaljuje regeneracijski teden, prihodnji teden pa začenja polni trening.

Dekleta so na rolkarskih tekmah znižala zaostanke za norveško zvezdnico Marit Björgen, še posebej so optimistični majhni zaostanki na distancah.

"12. septembra se vračamo v domačo bazo v Planici, kjer bomo nadaljevali priprave, do takrat pa bomo trenirali doma in se udeležili državnega prvenstva na tekaških rolkah," je za spletno stran Smučarske zveze Slovenije povedal glavni trener Marko Gracer.

"Z izvedbo priprav ter tekmovanji na Norveškem sem zadovoljen. Dekleta so na rolkarskih tekmah znižala zaostanke za Marit Björgen, še posebej so optimistični majhni zaostanki na distancah.

Slabo vreme je terjalo svoj davek

Katja Višnar je v vrhunski sprinterski formi, tudi Vesna Fabjan je zraven, kljub slabi regeneraciji. Tudi Nika Razinger in Lea Enifalt lepo napredujeta, pri zadnji je še veliko rezerve v treningu moči, ki pa jo bo s pravilnim treningom še pridobila. Boštjan Klavžar je prav tako pokazal napredek, saj je prehitel kar nekaj tekmovalcev, ki se že redno uvrščajo v točke svetovnega pokala. Pri fantih resnično upam na končni premik navzgor. Edini minus priprav na severu je bilo kar slabo vreme, Fabjanova je staknila manjši prehlad, Razingerjeva si je rahlo zvila gleženj, saj je ob teku na izjemno razmočeni in mehki podlagi treba paziti na vsak korak," je skandinavske priprave opisal Gracer.

Fabjanova je potrebovala "pomoč" antibiotikov

Kako je športnik občutljiv na neugodne vremenske razmere v povezavi z vsakodnevnim napornim treningom, še posebej dobro ve Fabjanova, ki ima plan treninga trenutno prilagojen zdravstvenemu stanju: "Na Norveškem sem staknila bronhitis, bolelo me je v pljučih, močno sem kašljala, tako sem morala jesti antibiotike. Imunski sistem mi je padel, ko sem iz polnega treninga na pripravah štartala na tekmah, do takrat je bilo vse v redu. Zdaj telo potrebuje počitek, nič ne bom izsiljevala z visokointenzivnimi treningi, vsaj še en teden ne."

"Do zdaj smo uresničili pretežno ves plan treninga. Ob dvigu obsega treninga bolj ali manj vsi delajo dobro. Zdaj počasi prihaja kritično obdobje v drugi polovici septembra, kjer bo ob spremembi zunanjih vremenskih razmer še toliko bolj treba paziti na ohranjanje zdravja," je ob koncu pogovora dejal Gracer.

Ne spreglejte