SiolNET. Sportal Zimski športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Smučarji bežijo v Ameriko

1

termometer

Smučarsko karavano je zajel pravi val selitev iz Evrope v Severno Ameriko. Slovenci še na avstrijskih ledenikih.

Zaradi neobičajno toplega vremena, pomanjkanja snega in odpovedi tekmovanj (SP, EP in FIS) številne ekipe spreminjajo urnike in se predčasno podajajo v Severno Ameriko, kjer so razmere za treninge in tekmovanja ugodnejše. Kot odmev na odpoved slalomov v Leviju so se v domovino vrnili Američani, ki uspešno vadijo v zvezni državi Kolorado. Kmalu so jim sledili še Kanadčani, Švedi, Švicarji, Nemci, Norvežani … Čez lužo se odpravljajo tudi Avstrijci, medtem ko pa so vsi ostali obsojeni na švicarske in avstrijske ledenike. Na slednjih se še vedno zadržuje tudi glavnina slovenskih reprezentantov.

Ledenik Mölltal trenutno gosti celotno žensko A reprezentanco in moško vrsto za tehnični disciplini. Močno pa je tudi slovensko zastopstvo na ledeniku Hintertux. Tam se s svojo ekipo mudi Tina Maze, ki bo z Ivico Kostelićem trenirala do konca tedna in nato poletela v Kolorado, hkrati pa se na začetek evropskega pokala na omenjenem ledeniku pripravlja tudi ženska B reprezentanca.

Drugačne načrte ima trener Burkahrd Schaffer z moško vrsto za hitri disciplini. Avstrijski strokovnjak se je namreč odrekel veleslalomski ledeniški vadbi, tako da se bodo Andrej Jerman, Andrej Šporn in druščina na sneg vrnili šele v Kanadi. Proti Severni Ameriki bodo poleteli 14. novembra, dva dni za njimi pa se v ZDA podaja šestčlanska ženska ekipa.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin