Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 1. 2018,
18.07

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Enzo Smrekar Smučarska zveza Slovenije

Torek, 30. 1. 2018, 18.07

6 let, 2 meseca

Potrdili so nov mandat

Smrekarju nov mandat: rezultati rastejo, priložnosti za napredek še veliko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Enzo Smrekar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Dosedanji predsednik Smučarske zveze Slovenije (SZS) Enzo Smrekar bo zvezo vodil do leta 2022. Na volilni skupščini v Ljubljani je bil edini kandidat za predsednika v naslednjih štirih letih in je bil potrjen soglasno. Na čelu ene največjih slovenskih športnih zvez je od leta 2014.

"Za nami je štiriletno obdobje, ki je bilo po moji oceni dobro. Med seboj si pomagamo, več je dogovorov in pomoči tistim panogam, ki nimajo dovolj sredstev. Izboljšale so se razmere za delo in rezultati skoraj vseh panog so zato boljši. Je pa še veliko priložnosti za napredek. Finančna stanje je bilo ob mojem prihodu slabo. Imeli smo 8,5 milijona proračuna, ko sem prišel na zvezo, sedaj smo blizu 12,5 milijona. Nadaljevati in poglobiti moramo delo s športniki ter klubi, da bomo tudi naprej imeli uspešne generacije tekmovalcev," je uvodoma dejal Smrekar.

Smrekar je 23. januarja 2014 po pričakovanju postal osmi predsednik SZS v njeni zgodovini. Funkcijo v.d. predsednika je prevzel po umiku Primoža Ulage sredi oktobra 2013 in je bil že pred štirimi leti edini kandidat. Smrekar je predsednik uprave Droga Kolinska in generalni direktor strateškega poslovnega področja v Atlantic Grupi. Delovanje na smučarski zvezi je začel leta 2010 kot eden od dveh podpredsednikov v mandatu Tomaža Lovšeta, ki je odstopil leta 2012, nasledil ga je Ulaga, ki pa tudi ni končal celotnega mandata.

Dolga še za dva milijona

V tistih burnih časih se je povečeval tudi dolg zveze. Tega je sedaj po besedah Smrekarja še okrog dva milijona evrov, v načrtu pa ga imajo v celoti poravnati do leta 2022. Predsednik SZS je dejal, da bi sicer to lahko storili že prej, vendar pa ne želijo, da bi ga poravnali na škodo športnic in športnikov, saj bi to zelo slabo vplivalo na tekmovalne rezultate. Medalj na olimpijskih igrah prihodnji mesec v Južni Koreji ni želel napovedovati, "kot jih nisem niti pred olimpijskimi igrami pred štirimi leti v Sočiju, ki so bile za nas izjemno uspešne".

Člani skupščine so se seznanili tudi z že prej izvoljenimi predsedniki posameznih panog, ki so v izvršilnem odboru; to so Iztok Klančnik (alpsko smučanje), Ljubo Jasnič (smučarski skoki in nordijska kombinacija), Simon Jan (smučarski teki), Marko Dolenc (biatlon), Roman Vidovič (prosti slog), Samo Štante (deskanje), Franc Horvatiček (telemark) ter Rajko Pintar kot predstavnik organizatorjev svetovnih pokalov pri nas. V izvršilnega odbora SZS je po funkciji tudi podpredsednik Mednarodne smučarske zveze (Fis) in predsednik Evropskih olimpijskih komitejev (EOC) Janez Kocijančič.

V nadzorni odbor so bili izvoljeni Viktor Vautnik, Matjaž Kranjc, Jaka Kavčič, Rok Cuderman in Benjamin Zagorc. Člani častnega razsodišča pa so Marija Simčič, Luka Steiner in Marjan Šnabl.

Ne spreglejte