Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
17. 1. 2020,
11.07

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,20

4

Natisni članek

Rok Justin Timi Zajc Timi Zajc Cene Prevc Anže Lanišek Anže Lanišek Domen Prevc Peter Prevc Peter Prevc

Petek, 17. 1. 2020, 11.07

4 leta, 3 mesece

Slovenski skakalni tabor išče pot do osrednjega odra

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,20

4

Peter Prevc | Peter Prevc kaže konstantne skoke, želi pa si narediti še preskok, da bi stopil na zmagovalni oder. | Foto Sportida

Peter Prevc kaže konstantne skoke, želi pa si narediti še preskok, da bi stopil na zmagovalni oder.

Foto: Sportida

Nov konec tedna, novi preizkušnji za slovenske skakalce. Pred njimi sta tekmi v nemškem Titisee-Neustadtu, kjer si glavni trener slovenske reprezentance želi, da bi vendarle naredili piko na i.

Slovenski skakalci so v torek v Planici opravili večurni trening. V prvi vrsti so naredili preskok na večjo napravo, saj so v Predazzu nastopali na srednji skakalnici, ta konec tedna pa bodo na delu v Titisee-Neustadtu, kjer je skakalnica zelo velika.

"Bistveno večja je. V zadnjem delu je že kar letalnica," poudarja glavni trener slovenske reprezentance Gorazd Bertoncelj.

In Slovenci imajo radi nekoliko večje naprave, čeprav so se tudi v Italiji dobro znašli na manjši. Sicer glavnega presežka ni bilo, zato pa je več skakalcev skočilo med dobitnike točke. V nedeljo so bili štirje med najboljšo petnajsterico – najvišje je bil na sedmem mestu Peter Prevc.

"Vsi so bolje skočili kot na treningu v Predazzu. Na tekmi so dobro realizirali. V Nemčiji bi se zdaj radi približali stopničkam. Nekaj orožij imamo. Manjka še tista pika na i. Da bi dobili od dve do tri metre in bi bili takoj v igri," razmišlja prvi mož stroke.

V Nemčiji bodo ob Petru skakali še Anže Lanišek, Domen Prevc, Cene Prevc, Timi Zajc in Rok Justin. Skrbijo jih slabši skoki mladega Zajca. Na novoletni turneji se je lepo začel sestavljati, nato pa na zadnji postojanki v Bischofshofnu spet izgubil stik. V Predazzu je bil na prvi tekmi 29., na drugi spet zgrešil prostor med najboljšo trideseterico.

Karl geiger
Sportal Geiger v Italiji do "dvojčka", štirje Slovenci med 15

"Ni druge, da grize in vztraja"

"Potrebuje več sproščenosti, samozavesti, odločnosti. Za mladega fanta je to nova situacija. Prej je šlo z nadarjenostjo vse linearno gor. Potem se mu je ustavilo in je potreben drugačen pristop. Drugače je treba razmišljati, se še bolj truditi. Ni druge, kot da grize in vztraja. Na treningih je sicer v redu. Bomo videli, kako bo to prenesel na tekmo. Velikokrat je bilo že v Planici super, na tekmi drugače."

Zato pa pozitivno preseneča Cene Prevc, ki je bil v petkovih kvalifikacijah v Italiji celo četrti, na tekmah nato 15. in 19. ter še tretjič zaporedoma prišel med dobitnike točk. "Cene prijetno preseneča. Morda mu je šla manjša skakalnica na roko. Nekoliko izgublja v zadnjem delu faze leta. Bomo videli v Neustadtu, kjer je večja skakalnica. Upam, da bo nadaljeval tako."

Timi Zajc se lovi in na tekmi ne najde pravih skokov. | Foto: Sportida Timi Zajc se lovi in na tekmi ne najde pravih skokov. Foto: Sportida

Zato pa je reprezentanca za to sezono že izgubila Tilna Bartola, ki se je odločil za operacijo meniskusa v kolenu. Težave so se vlekle že dalj časa, je dejal Bertoncelj: "Že od zgodaj jeseni. Identično poškodbo ima, le da na drugem kolenu kot lani. Genetsko okvaro ima. Zdaj je treniral z bolečino. Videlo se je, da ne more skakati. Nato pride do zavore v glavi. Upam, da bo drugo koleno po operaciji prav tako dobro služilo. Operacija mu ni mogla uiti. Meniskus je zdaj zašit, učvrščen. Verjamemo, da bo bolje držalo. Več časa bo moral posvetiti preventivi."

Domen Prevc
Sportal V Predazzu do točk vseh šest Slovencev, a ...

Program v Titisee-Neustadtu

Petek

18.00, kvalifikacije

Sobota

16.00, posamična tekma

Nedelja

15.15, posamična tekma

Ne spreglejte