Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
29. 3. 2016,
13.18

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Stefan Horngacher Vasja Bajc Kamil Stoch

Torek, 29. 3. 2016, 13.18

6 let, 6 mesecev

Slovenskega skakalnega trenerja niso zavrnili, le drugega so izbrali

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

V poljskem skakalnem taboru imajo po ustoličenju novega trenerja Stefana Horngacherja visoke cilje. Slovenski trener Vasja Bajc je bil streljaj oddaljen, da se usede na poljski selektorski stolček.

V skakalnem delu poljske smučarske zveze so kolebali med dvema kandidatoma za glavnega trenerja. V igri sta bila Avstrijec Stefan Horngacher in Slovenec Vasja Bajc, ki pa je na koncu potegnil kratko.

 

"Vasje Bajca nismo zavrnili. Imeli smo možnost izbire in se odločili za Horngacherja. Tudi Bajc bi lahko uresničil naša pričakovanja, vendar je imel Stefan več simpatij med skakalci, strokovnimi delavci … Horngacher pozna naše okolje, saj je že delal z mladimi poljskimi skakalci med letoma 2004-2006, ko je pod njim treniral tudi Kamil Stoch," je za PZN.pl dejal predsednik poljske smučarske zveze Apoloniusz Tajner, ki si želi, da bi poljski skakalci pokazali dobre predstave že prihodnjo sezono, v kateri bo osrednji cilj nordijsko svetovno prvenstvo v Lahtiju.

 

Stefan Horngacher bi rad s poljskimi skakalci osvajal medalje. | Foto: Stefan Horngacher bi rad s poljskimi skakalci osvajal medalje.

 

"Cilje bomo imeli visoke. V Stochu imamo vodjo, ki je imel slabšo sezono, ob njem pa šest skakalcev, ki so bili med top 30 skakalci v svetovnem pokalu. V svojih vrstah imamo veliko potenciala. Horngacher si je zastavil visoke cilje. Z našimi skakalci bi rad osvajal medalje na svetovnem prvenstvu kakor tudi na olimpijskih igrah," je še dejal Tajner, ki se je po tej sezoni zahvalil prejšnjemu trenerju Lukasu Kruczku.

 

"Stefan je najbolj primerna oseba za selektorsko mesto in je velik strokovnjak za delo na treningih. Odličen učitelj je in lahko dela z vsakim skakalcem. Prav tako zna vsakega motivirati ter mu dvigniti samozavest," je o novem trenerju dejal Stoch, ki je pod njegovo taktirko na mladinskem svetovnem prvenstvu v Rovaniemiju na Finskem leta 2005 osvojil srebrno medaljo na ekipni tekmi.

Ne spreglejte