Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
11. 2. 2015,
17.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Špela Rogelj skoki Ljubno

Sreda, 11. 2. 2015, 17.58

8 let

Slovenske skakalke bi rade postavile piko na i

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ta konec tedna bo na Ljubnem v znamenju svetovnega pokala v ženskih skokih. Naše tekmovalke na čelu s Špelo Rogelj se bodo poskušale dokopati do premiernih stopničk na domačem terenu.

Špela Rogelj in Katja Požun sta slovenski skakalki, ki sta bili do zdaj na Ljubnem najbližje stopničkam. Obe sta bili leta 2013 četrti.

Ljubno bo letos tretjič gostilo najboljše skakalke v svetovnem pokalu, lani pa so zaradi pomanjkanja snega tekmi preselili v Planico.

Glavni trener Stane Baloh bo imel na voljo deset skakalk. Glavno slovensko orožje je Rogljeva, vračata pa se rekonvalescentki Anja Tepeš in mlada Ema Klinec. Ob tej trojici bodo slovenske barve branile še preostale A-reprezentantke Maja Vtič, Urša Bogataj in Požunova, tri dekleta z mladinskega svetovnega prvenstva, Anja Javoršek, Anita Seretinek in Julija Sršen, ter Barbara Klinec.

"Smo dobro pripravljeni. Malo gre gor in dol. Veselimo se Ljubnega. Za dekleta in nas trenerje je Ljubno eno veliko doživetje. Napovedovali ne bomo nič, želimo si veliko, počakajmo pa do nedelje, kaj bodo pokazala dekleta," pred domačima tekmama, ki so za nekatera dekleta eden od vrhuncev sezone, pravi glavni trener Stane Baloh.

Našo prvo skakalko zime Rogljevo, ki je v tej sezoni že štirikrat stala na odru za zmagovalke – na uvodu je v Lillehemmerju celo zmagala –, jasno zanimajo stopničke, a se zaveda, da te niso kar podarjene: "Stopničke so tri, nas tekmuje malo več. Z dobrimi skoki bo rezultat vrhunski. Bomo videli. Ne znam gledati v prihodnost. Skakalnica na Ljubnem je težja in se moraš hitro prilagoditi, kar pa nam ustreza."

"Želim si, da bi se spet našla in pokazala svoje normalne skoke. Tako bo tudi rezultat bolj soliden od rezultatov v zadnjem času, te poskušam izbrisati iz spomina," pravi povratnica po poškodbi Klinčeva, Tepeševa, ki se bo po poškodbi kolena spet preizkusila, pa je dodala: "Nisem še povsem prepričana o skokih, kot bi si želela. Te dni normalnega treninga žal ne bo več. Pred mano sta le še dva skoka, potem so že kvalifikacije. Upam, da se bom uvrstila na tekmo."

Ne spreglejte