Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 11. 2017,
19.09

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Mitja Drinovec Klemen Bauer Urška Poje Anja Eržen

Nedelja, 26. 11. 2017, 19.09

6 let, 4 mesece

Slovenska štafeta za uvod 12., zmaga Norveški

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Klemen Bauer | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Nova sezona svetovnega pokala v biatlonu se je v švedskem Östersundu začela z današnjima tekmama v mešani štafeti in mešani tekmi parov. Štafetno preizkušnjo so dobili Norvežani, Slovenci Urška Poje, Anja Eržen, Klemen Bauer in Mitja Drinovec so bili 12. Tekmo parov sta dobila Avstrijca Lisa Theresa Hauser in Simon Eder.

Slovenija na tekmi parov, kjer so morali udeleženci preteči dvakrat po šest oziroma 7,5 km, ni imela predstavnikov, za Avstrijcema sta 16,5 sekunde zaostala Nemca Vanessa Hinz in Erik Lesser, v boju za tretje mesto pa sta Kazahstanca Galina Višnjevskaja in Maksim Braun premagala Francoza, zmagovalca svetovnega pokala Martina Fourcada in Marie Dorin Habert.

V popoldanski tekmi mešanih štafet pa je slavila norveška četverica. Ingrid Landmark Trandevold, Tiril Eckhoff, Johannes Thingnes Boe in Emil Hegle Svendsen so za 5,3 sekunde ugnali italijansko četverico, tretji so bili Nemci z zaostankom 6,4 sekunde.

Slovenija na prvi nalogi nove sezone ni bila v ospredju, slovenska četverica je bila na koncu 12. z dvema minutama in 47 sekundami zaostanka. Začela je Pojetova, na prvem streljanju je bila izredno hitra ter natančna, le eno popravo pa je morala narediti v streljanju stoje. Razlike med tekmovalkami so se po tretjem streljanju nekoliko povečale, nekaj zaostanka pa si je nabrala tudi Anja Eržen, ki je morala v prvo ustreliti sedemkrat. Drugi del strelske naloge je opravila bolje in pridobila nekaj mest. Slovenija je bila na polovici preizkušnje 13., zaostanek za vodilno Finsko pa je znašal minuto in 23 sekund.

Selektor Slovenije Tomaš Kos po prvi tekmi v novi sezoni ni bil nezadovoljen. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Selektor Slovenije Tomaš Kos po prvi tekmi v novi sezoni ni bil nezadovoljen. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Ob prvem strelskem nastopu Bauerja je padlo vseh pet tarč, tako da je ekipa pridobila dve mesti, pred drugim postankom pa je pridobil še eno mesto. Pri streljanju v stoje nato ni šlo vse po načrtu, saj je moral v kazenski krog, zadnjo predajo pa je opravil kot 13. Drinovec je na streljanju v leže moral narediti dve popravi, v stoje pa se je odrezal brez napak in nato zadržal 12. mesto.

"Moramo vedeti, da je ekipa zelo mlada, tako da smo z 12. mestom lahko zadovoljni, ta rezultat lahko označimo kot zelo pozitiven. Urška je res lepo presenečenje v tej konkurenci. Dobro se je odrezala proti tem tekmovalkam. Na strelišču je nastopila pogumno, v smučini pa ni veliko izgubljala, tako da si zasluži eno veliko pohvalo. Tudi Mitja je nastopil zelo solidno. Je v dobri pripravljenosti in upam, da bo tudi v prihodnje kazal tako zanesljivo streljanje. Tudi tekel je solidno in lahko le še napreduje," je po tekmi dejal glavni trener Tomaš Kos.

Svetovni pokal na Švedskem se bo nadaljeval v sredo. Na sporedu bo 15-kilometrska posamična preizkušnja za ženske. Na startu z začetkom ob 17.15 bosta tudi Urška Poje in Anja Eržen.

Izidi, mešana štafeta (2x6 in 2x7,5 km):

1. Norveška                              1:11:31,7 (0+13) (Ingrid Landmark Tandrevold/Tiril Eckhoff/Johannes Thingnes Boe/Emil Hegle Svendsen)
2. Italija (Lisa Vittozzi/Dorothea Wierer/Dominik Windisch/Lukas Hofer) + 5,3 (1+6)
3. Nemčija (Franziska Preuss/Maren Hammerschmidt/Benedikt Doll/Arnd Peiffer) 6,4 (0+10)
4. Slovaška                                    7,7 (0+9)
5. Švedska                                    34,5 (1+5)
6. Rusija                                     47,9 (0+7)
...
12. Slovenija                                2:47,5 (1+8) (Urška Poje, Anja Eržen, Klemen Bauer, Mitja Drinovec)

Ne spreglejte