Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
26. 3. 2015,
14.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Robert Kranjec Planica Planica sezona

Četrtek, 26. 3. 2015, 14.15

8 let

Sezona razočaranj, k sreči je prišla odrešilna Planica

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Za Roberta Kranjca je bila zadnja sezona nekaj posebnega. Imel je ogromno težav, kako prenesti dobre skoke tudi na tekme. Zadihal je v Planici, kjer je dobil dodatni zagon.

Vse do začetka novoletne turneje si nihče ni predstavljal, da bi imel Robert Kranjec tako velike težave. Gibal se je namreč okoli desetega mesta in le čakali smo, kdaj mu bo uspel preskok med elito. A se je zgodba zasukala v drugo smer.

Skokov s treninga ni mogel več prenesti na tekme, rezultatska krivulja pa se je obrnila v nasprotno smer. Po poletih v Vikersundu se je umaknil od svetovnega pokala in iskal občutke. Trdil je, da je na treningih spet užival, ob koncu skandinavske turneje v Oslu pa mu spet ni uspelo sestaviti želenih skokov.

Na vrsto je prišla odrešilna Planica. Po petkovi posamični tekmi se je že skoraj kot majhen otrok veselil enajstega mesta, ki ga je uvrstilo v ekipo za sobotno moštveno preizkušnjo, na kateri so štirje slovenski orli in skoraj 30-tisočglava množica poslušali Zdravljico. V nedeljo je bil nato še 13.

"Vesel sem, da sem si zagotovil mesto v ekipi in sem nato upravičil svoj nastop. Občutki so super, prisotno pa je tudi olajšanje," je dejal Kranjec, ki je lani pred poletjem spreminjal tehniko počepa in upal, da mu bo ta sprememba prinesla več konstantnih skokov. Na začetku sezone je tudi bilo to tako, a so skoki takšen šport, da včasih ne veš, zakaj se ti kakšna stvar sesuje oziroma ne moreš pokazati tistega, kar si sposoben.

Sezono je končal z več kot pol točkami manj kot v prejšnji zimi, a se je iz letošnje šole nekaj novega naučil, kar bo uporabil v pripravah na novo sezono. Zdaj pa je tako kot pri drugih skakalcih tudi pri njem na vrsti počitek, preden pride v ospredje nabiranje kondicije in vnovično piljenje tehnike ter iskanje občutkov na mizi in v zraku.

Prihodnja zima bo za Kranjca posebna, saj bo glavno tekmovanje svetovno prvenstvo v poletih na Kulmu. Na letalnici, ki je letos pričakala skakalce v prenovljeni preobleki, je namreč že dvakrat zmagal.

Ne spreglejte