Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
16. 10. 2017,
10.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

Tina Maze Michaela Kirchgasser Sölden svetovni pokal

Ponedeljek, 16. 10. 2017, 10.12

6 let, 6 mesecev

Michaela Kirchgasser in napoved smučarske upokojitve

Še olimpijska zima, nato pa slovo

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Avstrijska specialistka za tehnični disciplini Michaela Kirchgasser je dva tedna pred veleslalomom v Söldnu potrdila, da bo olimpijska sezona 2017/18 njena zadnja v karieri.

Michaela Kirchgasser se bo po sezoni 207/18 poslovila od smučarske karavane. | Foto: Sportida Michaela Kirchgasser se bo po sezoni 207/18 poslovila od smučarske karavane. Foto: Sportida

Prav na zadnji dan sezone 2017/18 bo Avstrijka Michaela Kirchgasser dopolnila 33 let. Takrat bo praznovala tudi konec dolge in uspešne smučarske kariere. V novo sezono se namreč podaja z jasnim zavedanjem, da je njena zadnja. "Verjamem, da bo nova sezona lepa, čeprav poslovilna. Imela sem to možnost, da sem se sama odločila za ta korak. Poskušala bom uživati," je ob robu medijske predstavitve Atomicove ekipe dejala Kirchgasserjeva, sicer most med dvema avstrijskima smučarskima rodovoma.

V svoji zadnji sezoni bo skušala oplemenititi svoj tekmovalni opus, ki ga je v desetletju in pol nastopanja v svetovnem pokalu gradila predvsem okrog obeh tehničnih disciplin. Zmago je slavila na treh tekmah svetovnega pokala, med drugim leta 2012 tudi v Kranjski Gori. Ima 17 uvrstitev na stopničke za zmagovalke, medtem ko se je na velikih tekmovanjih veselila treh kolajn s svetovnih prvenstev. Leta 2013 je postala slalomska podprvakinja, na zadnjih dveh prvenstvih pa je bila tretja v kombinaciji.

Kdo ne bo dočakal olimpijske sezone?

Medtem ko Kirchgasserjeva napoveduje poslovilno sezono, pa se je v zadnjih mesecih v kotu že znašlo kar nekaj tekmovalnih smuči. Novi smučarski upokojenci so Elisabeth Görgl, Fabienne Suter, Lotte Smiseth Sejersted, Marc Gini, Laurie Mougel, Jens Byggmark, Joachim Puchner, Klaus Kröll, Georg Streitberger, Šarka Strachova, Katarina Lavtar in Vanja Brodnik. Letos, natančneje januarja v Mariboru, se je poslovila tudi Tina Maze. V zraku vseskozi visi tudi upokojitev novopečenega 40-letnika Bodeja Millerja, medtem ko se Hrvat Ivica Kostelić izmika uradni naznanitvi konca smučarske kariere, a pravih dvomov o tem, da smo njegovo zadnjo predstavo v svetovnem pokalu že videli, pravzaprav ni.
Ne spreglejte