Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
25. 5. 2017,
9.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Pjongčang 2018 olimpijske igre Robert Kranjec kbm

Četrtek, 25. 5. 2017, 9.12

6 let, 6 mesecev

Robertu Kranjcu se slika sestavlja v celoto

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Robert Kranjec | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Najizkušenejši mož slovenske skakalne reprezentance Robert Kranjec je v primerjavi s preostalimi slovenskimi skakalci v rahli prednosti glede priprav na novo sezono. Začel jih je namreč pred njimi, potem ko je lansko sezono zaradi operacije izpustil. Trdo dela, da bo za olimpijsko sezono dobro pripravljen, upa pa, da v tretje ne bo smole. Vsi skakalci se bodo vsega lotili bolj analitično, zato prav te dni opravljajo meritve v Čateških toplicah, kjer prav tako ni milosti.

"Kot bi bil že julij. Treniram enako kot drugi fantje, le različne vaje opravljam," je Robert Kranjec odgovoril na vprašanje, kje je v sklopu priprav na novo sezono, ki jih je začel predčasno.

Novembra lani je namreč prestal operacijo križnih kolenskih vezi, sezono pa je spremljal le prek malih televizijskih ekranov. Ker je pri procesu treninga v prednosti pred reprezentančnimi kolegi, ki so se zbrali 3. maja, je že opravil prve skoke in bil navdušen tudi nad reakcijo kolena.

Čim prej je želel na skakalnico, na koncu pa ni natančno vedel, kako

Trdo dela, da bo dobro pripravljen na olimpijsko sezono. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Trdo dela, da bo dobro pripravljen na olimpijsko sezono. Foto: Žiga Zupan/Sportida "Nimam težav. Mogoče me pri kakšni vaji malce moti, ker mi manjka gibljivost, boli pa me ne. Ne smem delati na silo. Pri skakanju pa je zanimivo. Vse skupaj se sestavlja v celoto – koliko me odnese, kakšni so občutki v zraku … Za zdaj skačem še z nizke rampe, da ne nabijem kolena," razlaga Kranjec, ki je vesel, da nima več težav niti s komolcem, ki si ga je poškodoval v sezoni 2015/16.

Ko se je Kranjec po daljšem obdobju prvič usedel na zaletno rampo na skakalnici, je imel nekoliko drugačen občutek: "Želel sem si čim prej skakati, na koncu pa nisem natančno vedel, kako to narediti. Pri prvem skoku me ni bilo strah, le prepustil sem se. Nisem imel posebnih idej, zdaj pa se vse skupaj sestavlja."

Sredi tega tedna so slovenski skakalci v Čateških toplicah opravili meritve, saj so se v tej sezoni vsega lotili bolj analitično. Na vsakem koraku bo več nadzora.

Jurij Tepeš posnel, kako potekajo meritve oziroma s kakšno vnemo se vsega loteva Kranjec in kakšno spodbudo imajo ob tem skakalci

 

💪😰😤 #sloskiteam

A post shared by Jurij Tepes (@tepesjurij) on

Upa, da bo pravi na olimpijskih igrah. In da je konec smole.

Poleti si bo vzel približno teden dni dopusta, da se bo posvetil tudi hčerki Piki. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Poleti si bo vzel približno teden dni dopusta, da se bo posvetil tudi hčerki Piki. Foto: Žiga Zupan/Sportida Za najizkušenejšega slovenskega skakalca je že znano, da ga morajo trenerji nekoliko držati nazaj, saj je pravi deloholik in je pripravljen narediti še kaj več. "Delam, kar mi rečejo. Včasih grem malce čez," se je zasmejal Robi, ki je imel v zadnjih dneh nekaj težav z glasom. Pravi, da je za to kriv sam: "Ko sem šel iz savne, sem dal glavo pod mrzlo vodo in si načel glasilke."

Glas bo kmalu dober, želi pa si, da bodo skoki v prihodnji sezoni na pravi ravni. Vendarle bo ta olimpijska. V obeh zadnjih olimpijskih sezonah je bil odlično pripravljen, a so mu nato poškodbe preprečile želene uvrstitve. "Na zadnjih igrah se me je držala smola. V Vancouvru sem si zvil gleženj, v Sočiju pa sem zaradi snega padel in si natrgal vezi v kolenu. V tretje gre rado," je optimističen.

Čeprav so njegove misli usmerjene povsem v smučarske skoke in priprave na pomembno sezono, pa bo čas namenil tudi družini, zato si bo poleti vzel nekaj dni oddiha: "Po Visli (tekma poletnega grand prixa bo sredi julija, op. a.) si bom vzel teden dni dopusta. Malo zaradi sebe, da ne bom treniral tehnike, predvsem pa, da bom s hčerko Piko, ki bi se ji rad posvetil. Da bo tudi ona poletje preživela z očijem."

Ne spreglejte