SiolNET. Sportal Zimski športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Robert Kranjec: Naj bo še pred sezono vreme naklonjeno Planici

4

termometer

Najboljši slovenski skakalec v minuli zimi Robert Kranjec bo kmalu preizkusil svojo pripravljenost tudi na snegu. Vendar še ne v Planici, ampak v Ramsauu. Treningi so posvečeni SP v Predazzu.

V četrtek se bo slovenska reprezentanca odpravila na trening v Ramsau, kjer bodo fantje skakali na zasneženi napravi. "V tem delu Evrope je edina zasnežena skakalnica. Ne vem, kako je v Skandinaviji. Upam, da bodo vremenske razmere naklonjene tudi Planici in bomo nato še pred začetkom sezone trenirali doma na novih skakalnicah. To bi bilo za nas dobrodošlo," je o zadnjih pripravah pred sezono, ki se bo začela 23. novembra s tekmo mešanih ekip, dejal Robert Kranjec.

Zadnje skupne priprave so imeli slovenski skakalci na prizorišču svetovnega prvenstva v Predazzu. "S skoki sem zadovoljen. So še nihanja, ker jih morda kdaj skušam narediti na silo. Preveč razmišljam, vendar delam na tem, da bom to odpravil," pravi Kranjec, ki se zaveda osrednjih dogodkov v prihajajoči zimi: "Imam svoje cilje. V tej zimi sta novoletna turneja in svetovno prvenstvo vlečna konja. Naši treningi so usmerjeni proti Predazzu, da bomo prišli na svetovno prvenstvo dobro pripravljeni."

Čeprav se sezona nezadržno približuje, Kranjec še ni preizkusil modificiranega pravila pri dresih, ki zdaj skakalcem in skakalkam omogoča, da imajo za dva centimetra širše drese, kar pa je še vedno občutno manj od minulih sezon, v katerih je bila toleranca +6 cm. "Nisem ga še preizkusil, vendar ga bom na naslednjem treningu. Do zdaj sem treniral s povsem oprijetim. Ni takšna sprememba. Bolj udobni nam bodo dresi s spremenjenim pravilom," je še povedal Kranjec.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin