Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 3. 2017,
14.23

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Gloria Kotnik Izidor Šušteršič Črt Ikovic Žan Košir

Sobota, 11. 3. 2017, 14.23

6 let, 6 mesecev

Slovenski deskarji: pred tekmo še obračun Krhina in Oblaka

Reprezentanca še čaka na Žana Koširja: Vse ima v svojih rokah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Žan Košir | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska deskarska reprezentanca v paralelnih disciplinah je že dva dneva na prizorišču svetovnega prvenstva v Sierri Nevadi. Ne sicer v popolni postavi, saj še pričakuje prvega zvezdnika, dobitnika dveh olimpijskih kolajn, Žana Koširja, ki naj bi se ji priključil naknadno.

Košir, ki je po izjemi tekmi na Rogli, na kateri je zasedel tretje mesto, izpustil dve sezoni svetovnega pokala, naj bi nastopil le na torkovem paralelnem veleslalomu. A da bo dobitnik srebrne kolajne z zadnjega prvenstva v Lachtalu zagotovo dopotoval, ne zna ali noče potrditi nihče v slovenskem taboru.

"Dobiva informacije od nas, manj pa jih mi od njega"

"Uradna informacija je, da se nam bo pridružil, za zdaj ne vem, da bi bilo kaj drugače. Vse pa ima v rokah sam," o Koširjevem nastopu pravi Šušteršič. | Foto: Vid Ponikvar "Uradna informacija je, da se nam bo pridružil, za zdaj ne vem, da bi bilo kaj drugače. Vse pa ima v rokah sam," o Koširjevem nastopu pravi Šušteršič. Foto: Vid Ponikvar

"Žan dobiva informacije od nas, malo manj pa jih mi od njega. Uradna informacija je, da se nam bo pridružil, za zdaj ne vem, da bi bilo kaj drugače. Vse pa ima v rokah sam," je dejal glavni trener reprezentance Izidor Šušteršič, ki je zadovoljen s treningoma, ki so jih fantje opravili v Sierri Nevadi.

"Še posebno danes je bilo odlično. Glede na visoke temperature, te se čez dan dvignejo tudi do 18 stopinj Celzija, je bil proga za trening, na tekmovalni še ne smemo trenirati, odlično pripravljena. Fantje so kazali odlične vožnje, Jure Hafner in Tim Mastnak sta hitra, Rok Marguč pa je treniral z očetom, tako da ga ne morem ocenjevati."

"Sposoben priti med najboljših osem"

Tim Mastnak dozdajšnji del sezone ocenjuje za najboljšega v karieri. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Tim Mastnak dozdajšnji del sezone ocenjuje za najboljšega v karieri. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Zelo dobro razpoložena sta po treningih tudi Mastnak in Hafner. "Dobro mi gre, tereni tukaj niso strmi, to pa mi zelo ustreza. Na prvenstvu bi me zadovoljila uvrstitev v finale, sposoben sem se uvrstiti med najboljših osem, če pa bi bil tam, pa je vse mogoče. Trdno verjamem, da reprezentanca lahko nadaljuje tradicijo osvajanja kolajn, jasno, da je odličje tudi moja želja. A moram imeti nekaj več sreče kot na zadnjih tekmah svetovnega pokala, upam, da sem srečo privarčeval za največjo tekmo, ki mi zelo veliko pomeni," se nadeja Mastnak, nekdanji mladinski svetovni prvak, ki kljub temu, da še nima vrhunskega rezultata, dosedanji del sezone ocenjuje kot najuspešnejši v kratki karieri: "Take stalnosti še nisem kazal nikoli, tako da moram biti zadovoljen."

Hafner, ki ostaja optimist, pobudnik večerne nogometne tekme

Drugače je s Hafnerjem, ki nikakor ne more storiti koraka naprej in se začeti uvrščati med najboljše. "Še vedno sem optimist. Že zdavnaj bi odnehal, če ne bi bil na treningih povsem blizu ali celo enakovreden najboljšim. Žal mi na tekmah ne steče, očitno imam težave z glavo. Poskušal sem s strokovnjaki za psihološko pripravljenost, a na žalost nimajo gumba, ki bi pomenil spremembo. A ne bom obupal, verjamem, da bo, ko bom enkrat povsem spredaj, vse drugače," zatrjuje Škofjeločan, nekdanji svetovni mladinski podprvak, ki je bil glavni pobudnik, da si bo ekipa danes ogledala nogometni obračun španskega prvenstva med Granado in Atleticom iz Madrida, vstopnice jim je priskrbel Rene Krhin.

Jure Hafner ne najde prave forme. | Foto: Vid Ponikvar Jure Hafner ne najde prave forme. Foto: Vid Ponikvar

V torek prva tekma

Prvo tekmo bodo imeli Šušteršičevi izbranci, med katerimi so poleg omenjenih še Črt Ikovic, Gloria Kotnik in Iva Polanec, v torek, ko se bodo merili v paralelnem veleslalomu, dan pozneje bo na sporedu še slalom.
Ne spreglejte