Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 3. 2015,
22.39

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Kvitfjell smuk Rok Perko Boštjan Kline Andrej Šporn

Petek, 6. 3. 2015, 22.39

7 let, 12 mesecev

Reicheltu smuk v Kvitfjellu, Kline 28.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Avstrijec Hannes Reichelt je zmagal v smuku v norveškem Kvitfjelu. Drugi je bil Kanadčan Manuel Osburne-Paradis, tretji pa Italijan Werner Heel. Točke je z 28. mestom osvojil tudi Boštjan Kline.

Reichelt se je s tretjo smukaško zmago v tej sezoni v boju za mali kristalni globus v tej disciplini Norvežanu Kjetilu Jansrudu približal le na 20 točk zaostanka. Jansrud je sicer bil sedmi. Italijan Dominik Paris se v boj za zmago v posebnem smukaškem seštevku ne more več vplesti, saj zaostaja že 119 točk.

Na koledarju je le še en smuk, finalni v francoskem Meribelu. V Kvitfjellu bodo v nedeljo pripravili še superveleslalom. Pred sklepnim dejanjem sezone v Savojskih Alpah pa se bo karavana alpskih smučarjev ob koncu prihodnjega tedna ustavila še v Kranjski Gori, kjer bosta prihodnjo soboto in nedeljo veleslalom in slalom za 54. pokal Vitranc.

Med 59 tekmovalci so bili na startu tudi trije Slovenci, ki pa so se znova morali zadovoljiti le z drobtinicami. Tri točke je z 28. mestom osvojil le najmlajši Slovenec na startu Boštjan Kline, izkušenejša veterana pa sta ostala brez uvrstitve v prvo trideseterico. Rok Perko, ki je sicer v preizkusu na progi kazal dokaj spodbudne vožnje, je bil z zaostankom 1,27 sekunde 32., Andrej Šporn (+1,70) pa 43. Nova slaba predstava tudi pomeni, da na smukaškem finalu v Meribelu v moški konkurenci ne bo slovenskega predstavnika.

Slovenija z vsega 56 osvojenimi točkami na devetih smukih

Letošnja smukaška sezona z vsega 56 osvojenimi točkami na devetih smukih je ena slabših za slovensko vrsto. Najboljši Slovenec v smukaškem seštevku je Kline na 39. mestu s 30 točkami, od moške smukaške ekipe je točke osvojil le še Klemen Kosi, ki je zbral 26 točk za 41. mesto v smukaškem seštevku.

Slovenci so tako brez možnosti za nastop v Meribelu, kjer se bodo odvili boji za končno razvrstitev.

Ne spreglejte