Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
4. 1. 2015,
19.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc skoki Innsbruck Stefan Kraft

Nedelja, 4. 1. 2015, 19.03

8 let

Razočarani Peter Prevc: Vse skupaj se je začelo že dan prej

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najboljši slovenski skakalec Peter Prevc je bil po tretji tekmi novoletne turneje v Innsbrucku razočaran, saj se je zaostanek za vodilnim Stefanom Kraftom krepko povečal.

Za razliko od Oberstdorfa in Garmisch-Partenkirchna je imel Peter Prevc v Innsbrucku težave tako na treningu kakor tudi v kvalifikacijah. Ni našel pravega ritma, kakršnega je na Bergislu že imel v zadnjih dveh letih, ko je bil peti in šesti.

V prvi seriji je z daljavo 123 metrov krepko zaostal za najboljšimi. Kar 25 točk je izgubil v primerjavi z vodilnima Stefanom Kraftom in Richardom Freitagom – poznejšim zmagovalcem. Zato pa je v drugo prikazal povsem drugačen obraz. Takšnega, kakršnega smo vajeni, in z daljavo 133 metrov napredoval za sedem mest na končno enajsto, a je zaradi točkovnega deficita iz prve serije izgubil obilico točk v primerjavi z najboljšim v skupni razvrstitvi turneje štirih skakalnic.

Na prvem mestu se je z drugim mestom na napravi na Tirolskem še bolj zasidral Kraft, ki ima zdaj pred drugim Michalom Hayböckom 23,1 in pred tretjim Prevcem 29,4 točke prednosti.

V drugo sem skočil malce bolj z jezo

"Za mano je težak dan. Vse se je v bistvu začelo že dan prej. V kvalifikacijah sem skakal narobe. Če bi skočil bolje, bi v prvi seriji nastopil ob koncu, če bi skočil slabše, pa prav tako. Tako sem skakal nekje na sredini, ko smo imeli nekoliko težje razmere kot tisti ob koncu serije. Zato je bilo težko spremljati, kako se je razpletala prva serija. V drugi sem imel boljše pogoje in sem tudi nastopil bolje. Skočil sem malce bolj z jezo. Rekel sem si, kar bo, bo. Nisem bil več pozoren na vsak del telesa. Bolj sem se prepustil, da je glava naredila po svoje," je Prevc opisal nedeljski dan v Innsbrucku.

Bitka za skupno zmago na prestižni turneji se je tako za Prevca za letos najverjetneje končala, saj je Kraft na skakalnicah videti zelo trden in razpoložen. Kolikšno je bilo razočaranje po tekmi? "Za zdaj sem zelo, vendar mislim, da bo najhuje verjetno prišlo jutri. Bomo videli. Innsbruck bom skušal pozabiti in iz njega povleči dobre stvari. Zame je bil Innsbruck šola, vendar ne vem, zakaj se je to moralo zgoditi. Ni bilo narobe to, da se ne bi koncentriral na skoke. Morda sem hotel vse preveč nadzorovati in sem preveč pazil," je odgovoril naš najboljši skakalec, ki ga v ponedeljek že čakajo kvalifikacije za torkovo zadnjo tekmo prestižne turneje.

Lani je bil v Bischofshofnu odličen drugi, na koncu pa osvojil četrto mesto v skupni razvrstitvi turneje.

Ne spreglejte